Medicul veterinar de la ZOO Bucov, suspectat de trafic de droguri de mare risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drog de mare risc a dispărut din inventarul Grădinii Zoologice Bucov. Medicul veterinar Mircea Chiriţescu este principalul suspect.

O cantitate impresionantă de ketamină, un anestezic de uz veterinar, dar şi drog de mare risc, a dispărut în decursul ultimilor patru ani din inventarul Parcului Bucov, unde funcţionează Grădina Zoologică şi Adăpostul de câini comunitari.

Medicul veterinar Mircea Chiriţescu este principalul suspect în acest caz, şi asta pentru că el este cel responsabil de păstrarea substanţei în condiţii de maximă securitate.

Anchetatorii au verificat registrele  în care se ţinea evidenţa acestei substanţe şi au constatat lipsa a patru litri de ketamină. „Efectuăm cercetări, dosarul este în curs de soluţionare. Există o plângere din partea conducerii Parcului Constantin Stere de la Bucov, conform căreia, în urma unui control de gestiune, a fost semnalată lipsa unei cantităţi de ketamină, substanţă folosită pentru tranchilizarea animalelor", a declarat Ionuţ Botnaru, procuror şef în cadrul DIICOT Ploieşti

„Nu sunt vinovat. Chiar vreau să merg la DIICOT să discut despre acest subiect, pentru că ei nu m-au chemat şi sunt curios să aflu de ce sunt acuzat. Eu am folosit ketamina strict pentru uz veterinar, pentru anestezii la intervenţii chirurgicale", a spus medicul Mircea Chiriţescu.

Ketamina este utilizată în principal ca anestezic în domeniul medical, însă  a mai fost de asemenea găsită în amestecuri de droguri. În acest caz este consumata sub forma de tablete, pudră inhalată sau preparată pentru injectare. Cei care consumă această substanţă au  sentimentul de detaşare şi introspecţie. Ketamina dă dependenţă fizică şi psihologică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite