Ploieşti: Control de la Guvern la Uzina Mecanică Plopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Control de la Guvern la Uzina Mecanică Plopeni
Ploieşti: Control de la Guvern la Uzina Mecanică Plopeni

Liderul sindicatului Siteco acuză conducerea de lipsă de profesionalism şi cere demisia acesteia, însă directorul uzinei spune că cei 80 de oameni care urmează să intre în şomaj nu au vrut să lucreze în alte secţii ale societăţii şi au preferat salariile compensatorii.

De săptămâna aceasta, o echipă a corpului de control de la Ministerul Economiei se află la Uzina Mecanică Plopeni pentru a analiza situaţia în care se află întreprinderea. Această acţiune are loc ca urmare a protestelor pe care o parte dintre angajaţii societăţii, afiliaţi Sindicatului Siteco Plopeni le-au desfăşurat, săptămâna trecută, în Capitală.

„Am cerut demiterea conducerii executive şi a directorului general din cauza lipsei de profesionalism de care aceştia au dat dovadă. Vor să concedieze în perioada următoare 80 de salariaţi, ultimii membri ai acestui sindicat pentru ca, în felul acesta, să ne închidă gura”, ne-a declarat Mircea Voinea, liderul Siteco Plopeni. Acesta speră ca raportul corpului de control guvernamental să ducă la demiterea actualei conduceri aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut când fosta conducere a fost nevoită să plece ca urmare a constatării mai multor nereguli la un control asemănător realizat de C.N. Romarm.

„În urma raportului de anul trecut, s-a constatat că managementul practicat de conducerea executivă de la acea vreme era defectuos. Sperăm ca un rezultat asemănător să obţinem şi de la controlul actual, iar conducerea să plece”, a mai precizat liderul de sindicat.

Marş în centrul Ploieştiului
Sindicalişti sunt hotărâţi să nu renunţe la proteste şi în acest sens au trimis la Primăria Ploieşti o înştiinţare pentru aprobarea unui miting şi a unui marş în centrul oraşului, în cursul acestei săpătămâni.

Directorul uzinei, Marian Iordache, spune că este nevoit să îi dea afară pe cei 80 de angajaţi care lucrează la pază şi pompieri, după ce aceştia au refuzat să treacă pe partea de producţie. „I-am întrebat pe fiecare dacă vrea să fie lucreze în altă secţie, însă oamenii au spus că nu mai vor să stea, ci vor banii pe ordonanţă”, ne-a declarat Marian Iordache.

Mii de salariaţi concediaţi după 1990
În 1990, Uzina Mecanică Plopeni avea aproximativ 18.000 de salariaţi. În decembrie 1997, a început prima rundă de disponbilizări din cauza lipsei comenzilor către fabrică, iar anul trecut au fost trecuţi în şomaj 800 de salariaţi, aceştia beneficiind de 36 de salarii compensatorii. Societatea de la Plopeni se află de mai mulţi ani în portofoliul AVAS. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite