Ploieşti: Reabilitare „la cheie” la Maternitatea Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Reabilitare „la cheie” la Maternitatea Ploieşti
Ploieşti: Reabilitare „la cheie” la Maternitatea Ploieşti

Ministerul a aprobat derularea unui proiect managerial complex la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.

Un corp al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie (SOG) din Ploieşti urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, după ce conducerii instituţiei i s-a aprobat un proiect de anvergură în acest sens. „Am încercat să îmbunătăţesc imaginea maternităţii şi din punct de vedere al clădirii.

Primele locuri cu care intră în contact o gravidă sunt sălile de naştere, de operaţie, de terapie, deci toată structura de intrare în spital, dar o gândire unitară pentru reabilitare implică foarte mulţi bani. Am reuşit să fac un proiect pentru tot corpul care cuprinde aceste zone. L-am început acum un an, ni s-au cerut tot felul de acte, acum două luni am fost chemat la comisia interministerială şi până la urmă s-a votat”, a declarat managerul SOG Ploieşti, dr. Călin Boeru.

Totul să fie nou
Acesta a primit prin poştă avizul pentru derularea proiectului şi respiră uşurat după lupta cu sistemul. „Lupta vine de la început, am văzut cât de multă birocraţie este, nu e vorba doar de structura unui proiect, ci de toate avizele care sunt în jurul lui. Dar bine că s-a aprobat şi aştept o reparaţie la cheie, totul să fie nou, modern, cât mai apropiat de ce vedem afară, tot ce înseamnă tâmplărie, cazarmament, îmbunătăţire aparatură... ", explică dr. Boeru.

"Mi-e şi greu să cred că va fi exact cum am solicitat. Costurile se ridică spre un milion de euro ca primă etapă, apoi se va continua”, a mărturisit dr. Boeru, care ieri a mers la Ministerul Sănătăţii pentru o serie de discuţii pe marginea acestui proiect. Banii vin de la Banca Mondială şi termenul de execuţie este de 12 luni. SOG Ploieşti este doar beneficiarul, licitaţiile, data începerii şi alte detalii căzând în sarcina ordonatorilor de credite de la nivelul Ministerului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite