Ploieşti: Maşinile de poliţie pornesc doar la solicitările primite prin 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Maşinile de poliţie pornesc doar la solicitările primite prin 112
Ploieşti: Maşinile de poliţie pornesc doar la solicitările primite prin 112

Secţia nr. 4 Ploieşti a rămas fără raţia lunară alocată şi a primit, suplimentar, doar două bonuri. Cum raţia este insuficientă, patrularea se face numai pedestru.

Poliţiştii Secţiei nr. 4, una dintre cele mai mari subunităţi din componenţa Poliţiei Municipiului Ploieşti, se deplasează cu autovehiculele din dotare numai la cazurile de urgenţă, după ce a fost consumată raţia de 70 de litri, în bonuri, alocată penteru această lună. În urma ultimei alimentări, conducerea instituţiei a solicitat superiorilor alocarea unui supliment, pentru buna desfăşurare a activităţilor, dar nu a primit mai mult de două bonuri în valoare de 50 de lei fiecare.

Poliţiştii din cadrul acestei subunităţi se feresc să vorbească despre situaţia creată. Doar şefii din sindicat au acest curaj. „Secţia nr. 4 a terminat bonurile şi a primit două suplimentare. Ce să faci cu două bonuri? Asta e aşa... în loc de nimic. Am ajuns în ultima vreme să ne certăm între noi, care să folosească maşinile. Unii spun că au solicitare, alţii că au de mers la o percheziţie...”, a declarat liderul prahovean al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Secţia nr. 4 are patru maşini de intervenţie în dotare şi cu bonurile alocate poate achiziţiona 12 litri de combustibil, ceea ce înseamnă că, până la sfârşitul acestei luni,  unui autoturism îi revine raţia de 500 ml/zi. Conducerea Poliţiei Municipale a fost nevoită să recurgă la un nou grafic de patrulare, în contextul acestei crize.

Plan de patrulare la pas
„Cota de combustibil, faţă de anul trecut, s-a mai diminuat, având în vederea şi austeritatea care este la nivel naţional. Cu autoturismele din dotare intervenim la evenimente, la solicitările primite prin 112, restul patrulelor fiind pedestre, aşa cum am prevăzut în normele interne. Ne rezumăm la benzina pe care o avem, dar, în orice caz, în momentul de faţă nicio secţie de poliţie sau birou de poliţie nu a rămas fără benzină, astfel încât să nu poată interveni la un eveniment. Am luat măsura să existe cel puţin o maşină pregătită la fiecare secţie”, a declarat adjunctul comandantului Poliţiei Ploieşti, comisarul şef Alexandru Şteoalfă.

Secţia nr. 4 din Ploieşti este cea mai mare subunitate din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, ca rază de competenţă, acoperind zona de sud-est a oraşului. De la un capăt la celălalt sunt aproximativ 14 kilometri de parcurs pentru poliţişti. În acest perimetru locuiesc aproximativ 50.000 de persoane.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite