Marina Staicu, prezentatoarea care ne cântă şi ne încântă! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la muzică la ştiri e cale lungă... dar mezzosoprana Marina Staicu, prezentator tv la Antena 1 Ploieşti acum, a parcurs-o într-o secundă. O clipă i-a fost suficientă să realizeze că există pe lume şi alte lucruri care o împlinesc în afară de muzică, iar televiziunea şi radioul se numără printre ele.

De mică i-a plăcut să cânte şi, din câte povesteşte ea, nu era petrecere în familie la care să nu se dea un pic în spectacol. „Am ştiut încă de atunci că vreau să fac muzică şi că eu «când voi fi mare» voi fi cântăreaţă. Aşa că am ajuns, inevitabil, la Liceul de Artă Ploieşti. Am făcut patru ani de chitară clasică, în gimnaziu, pentru că studiul la canto începea dintr-a IX a, iar cand a venit vremea liceului, am ajuns, în sfârşit, acolo unde mi-am dorit încă de mică, la canto", ne-a povestit Marina. A urmat Facultatea de muzică, la Universitatea Transilvania-Braşov, secţia canto, pe care a terminat-o şefă de promoţie.

Muzica, dragostea vieţii!

A iubit muzica clasică, iar pe parcurs ce a cunoscut-o şi a înţeles-o mai bine  s-a îndrăgostit pentru totdeauna de sunetul ei. Iar muzica şi munca au recompensat-o cu multitudinea de premii I câştigate la concursuri naţionale. Trei ani la rând, a obţinut Premiul  I şi Premiul Special al Fundaţiei George Enescu din SUA, dar şi Premiul Special din partea Uniunii Criticilor şi Muzicologilor din România la Concursul  Naţional „Paul Constantinescu" Ploieşti, premiul I l-a câştigat şi la Concursul Naţional „Marţian Negrea" Ploieşti, Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Norbert Petri" Braşov şi la Concursul Naţional „George Constantinescu" Tulcea. „Dar poate cel mai important este premiul I obţinut în 2001 la Olimpiada Naţională de Muzică ce a avut loc la Bucureşti. Şi, pe lângă premiile şi participările la concursuri, foarte aproape de sufletul meu au rămas cele două concerte pe care le-am susţinut alături de orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu", ne-a mărturisit Marina, cu o uşoară nostalgie în voce.

image

VEDEŢI AICI MAI MULTE IMAGINI CU PREZENTATOAREA ŞI MEZZOSOPRANA MARINA STAICU

A susţinut recitaluri şi concerte pe diverse scene atât în tară, cât şi în străinătate, dar tot acasă s-a simţit cel mai bine. Însă ca artist, şi mai ales unul de muzică clasică, în România, este foarte greu să răzbeşti şi să te menţii la cel mai înalt nivel.

În „sunetul" ştirilor!

Viaţa i-a deschis o nouă cale, cea a televiziunii, în care a păstrat lumina reflectoarelor, publicul, emoţiile şi adrenalina care nu pot să nu existe atunci când lucrezi contra cronometru şi cu transmisii în direct.

„Am schimbat, însă, scena cu studioul de televiziune, am înlocuit partiturile cu ştirile şi nu mai sunt Carmen, Cenerentola sau Leonora, nu mai interpretez niciun rol... Sunt pur şi simplu eu, Marina Staicu. Am, însă, o responsabilitate poate la fel de mare, pe care mi-o asum în totalitate: cei care mă urmăresc să fie cât mai bine informaţi", a completat frumoasa prezentatoare.

Nu a renunţat însă la prima dragoste, datorită căreia l-a întâlnit şi pe soţul ei, Sever, muzician şi pasionat şi el de muzică şi care are un studio de înregistrări audio. Au împreună, în acest sens, şi câteva proiecte de reuşita cărora sunt foarte siguri. 

De altfel, soţul ei este cel care, în urmă cu aproape şase ani, i-a sugerat să intre în lumea televiziunii. A început ca prezentator la televiziunea locală Alpha TV, a colaborat şi cu RadiOK, iar acum prezintă ştirile de la pupitrul Antenei 1 Ploieşti

Ce îi place?

„Îmi place să mă bucur de fiecare clipă pe care mi-o oferă viaţa şi iubesc oamenii, fie ei buni sau... mai puţin buni. Îmi place să citesc, să savurez un film bun sau o porţie de paste delicioase. Ador să călătoresc şi îmi place sa fac sport. Mă bucur de fiecare dată când mă întâlnesc cu prietenele mele şi povestim, la o cafea, îmi place să petrec timpul în familie, cu ai mei.

Ce nu-i place?

Nu îi plac minciuna, superficialitatea şi infatuarea. „În general nu îmi place răutatea, în toate formele ei de exprimare, poate şi pentru că nu o înţeleg. Nu văd de ce oamenii nu pot fi... oameni, şi trebuie să se piardă în răutăţi care, aproape întotdeauna, nu fac decât să dezumanizeze individul. Uităm, din păcate, scopul pe care îl avem pe această lume: să iubim", ne-a spus Marina

Cea mai hazlie întâmplare din viaţa ta?

„O întâmplare care acum mă face să zâmbesc, dar când s-a petrecut a fost destul de dureroasă, este momentul când mi-am rupt mâna. De ce e hazliu? Pentru că eram pe pârtie, cu snowboardul, şi pe singura porţiune cu înclinaţie zero, eu am căzut şi mi-am fracturat mâna. V-am spus că nici măcar nu aveam viteză? Dar că era ziua mea, v-am spus?!"

Un moment al vieţii care te-a marcat?

„M-a marcat clipa în care mi-am văzut pentru prima dată nepoţelul, pe David. Se născuse de doar 20 de minute şi era perfect. Şi, când am conştientizat că este bucată din sora mea, Irina, emoţiile m-au copleşit pur şi simplu. A fost unul dintre acele momente în care timpul se opreşte„

Născută: 30 ianuarie 1983, Ploieşti, Prahova

Studii: Universitatea Transilvania-Braşov, Facultatea de muzică Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Familie: căsătorită, fără copii

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite