Ploieşti: Marian Ioan le organizează ploieştenilor nunţi de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Marian Ioan le organizează ploieştenilor nunţi de cinci stele
Ploieşti: Marian Ioan le organizează ploieştenilor nunţi de cinci stele

A întors roata destinului în favoarea sa. De la un simplu muncitor pe un şantier, cu trudă şi perseverenţă a  ajuns patronul uneia dintre cele mai renumite firme de organizări evenimente festive din Ploieşti.

Este un om mereu cu zâmbetul pe buze, tonic şi foarte vorbăreţ. Marian Ioan este un ploieştean în vârstă de 35 de ani, care oricând poate da lecţii de viaţă celor care se feresc să rişte pentru a câştiga, de teama unui eşec.

El spune că fiecare etapă a vieţii sale a avut o importanţă  pentru ceea ce a devenit astăzi: un om împlinit, cu familie şi cu o afacere prosperă.

De aceea, Marian este convins că dacă ar fi să dea timpul înapoi şi să o ia de la capăt ar alege acelaşi drum. “Tot ceea ce am făcut, pe unde am lucrat, am folosit mai târziu în munca mea. Ştiu să fac de toate, de aceea îmi este uşor acum”, spune tânărul.

De la şofer, la şef de şantier
După terminarea liceului, a lucrat ca şofer, apoi a fost, pe rând, distribuitor, zilier şi gestionar la o firmă mulţinaţională. “În total au fost vreo zece ani de experienţă, ani în care am luat-o de multe ori de la zero. M-am angajat imediat după terminarea stagiului militar”, povesteşte Marian Ioan.

În luna iunie 2000, a ajuns în Germania. A plecat din ţară crezând că se va angaja translator la o firmă de construcţii, însă a ajuns să muncească pe un şantier, la turnat betoane.

După un an a ajuns şef, iar dupa alti doi ani s-a reîntors în ţară şi a deschis o firmă de distribuţie mezeluri. Ghinionul l-a urmărit şi în scurt timp a dat faliment. Fără să stea o clipă pe loc şi înarmat cu aceeaşi dorinţă de a  ajunge cineva în viaţă, Marian a luat din nou drumul Germaniei. A strâns bani, iar în 2004 a venit definitiv în oraşul său natal.

“Munceam la o firmă de curierat, pe care am deschis-o în sistem de franciză. Duceam la destinaţie plicuri şi colete. Soţia mea s-a hotărât în acea perioadă să-şi cumpere rochie de mireasă, vroiam să ne căsătorim. A mers la un magazin cu rochii şi peste un timp s-a angajat acolo. Aşa ne-am făcut intrarea în domeniul organizării de evenimente”, îşi aminteşte Marian.

“Cu bani împrumutaţi, am investit, împreună cu patronii unde lucra soţia, ca parteneri, în decoraţiuni, huse de scaune, feţe de masă. Am învăţat treptat tot ce trebuie făcut ca s㬠le facem celor care se căsătoresc o petrecere de nuntă pe cinste. Prin urmare am luat-o din noud e la zero, într-un domeniu cu totul nou pentru mine şi soţia mea”, mai spune ploieşteanul.

Peste 100 de nunţi şi de botezuri într-un an
În 2007 s-a născut “Ana Maria Design”, o firmă specializată pe organizarea de nunţi, botezuri şi alte evenimente festive. “Eu şi Ana Maria, soţia mea, aveam deja afacerea noastră. Ne-am pus pe treabă şi în scurt timp ne-am făcut un renume. Nu a fost deloc uşor. Publicitate ne făcem punând fluturaşi cu numele şi tefonul firmei în cutiile poştale, la blocuri, apoi am participat şi la primele târguri de profil”, spune Marian Ioan.

Când cei doi soţi au făcut bilanţul activităţii pe 2008 aveau la activ 105 evenimente – nunţi şi botezuri. “Am ales cel mai bun cameraman, cel mai bun fotograf şi mereu ieşeam din tipare. Am fost şi suntem originali în tot ceea ce facem, pornind de la aranjamentele florale, care sunt mereu diferite, de la o ocazie la alta, avem vreo 2500 de feţe de masă şi huse de nuanţe diferite, perdele de lumini, stâlpi ornamentali, de toate”, se mândreşte ploieşteanul.

Întrebări şi răspunsuri
Ce se poartă anul acesta în materie de nunţi?

M.I. “Este un an mai dificil din punct de vedere financiar, oamenii se mai strâng la buzunare, însă petrecerile ies la feld e reuşite şi cu mai puţine investiţii. Se poată nunţile tematice. De exemplu, am aranjat o petrecre pe temă marină cu tort cu ornamente din scoici şi căluţi de mare, huse de scaun de culoare albastră, pe meniu este lipită o stea de mare şi alte astfel de detalii. Se mai poartă nunţile în aer liber, însă acestea sunt ceva mai scumpe”

Cum ne organizăm nunta mai bine,  pe cont propriu sau apelăm la o firmă specializată?
M.I.”Este cel mai bine să apelăm la o firmă specilizată pentru că altfel nu prea ai ce face, te aglomerezi cu toate cele şi nu mai ai timp de nimic. Cine vine la firma noastră, de organizări evenimente, stă de vorbă cu soţia, consultă tot feluld e cataloage cu aranjamente florale şi de ambient, îşi aleg paharele, mărturiile şi la sfârşit se face un calcul. Aşa viitorii miri află cat îi costă să aibă parte de o nuntă reuşită”

Ce-i place
Marian Ioan spune că-i place să joace Sudoku şi şah, atunci când are timp liber. Se mândreşte cu faptul că a fost campion de şah în copilărie. Din când în când merge la sala de forţă, pentru a-şi menţine forma fizică.

Ce nu-i place
“Minciuna şi prostia nu-mi plac. Dar, din păcate, mai tot timpul avem de-a face cu ele. Oamenii trebuie să fie sinceri cu ei în primul rând, ca să meargă lucrurile bine în ţara asta”

Profil
Născut
15 decembrie 1974

Ultima şcoală absolvită
Liceul Industrial din Ploieşti

Profesie
Mecanic de mecanică fină

Familie
Este căsătorit

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite