Maria Bultean este căpitanul-campion al majoretelor de la Nichita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Bultean, căpitanul majoretelor de la Nichita
Maria Bultean, căpitanul majoretelor de la Nichita

Dansatoare de performanță, Maria Roberta Bultean este căpitanul majoretelor din Colegiul „Nichita Stănescu" din Ploiești, echipă care a devenit campioană națională.

Frumoasă, atletică și ambițioasă, Maria Bultean conduce cu „mână de fier" echipa de majorete din colegiul său, „Yellow Stars". Pentru tânără, întreaga povestea a început ca o provocare. „Am auzit la un radio local că se pregătește un concurs de majorete, la care sunt invitate toate liceele prahovene. Ideea mi-a plăcut imediat și am considerat-o ca pe o ambiție personală", își amintește Maria de începuturile foarte recente ale echipei sale. Concursul a fost lansat la începutul acestui an și, în doar câteva luni, rezultatele nu au întârziat să apară.

Atuurile pe care a mizat pentru reușită au fost pregătirea anterioară și familiarizarea cu lumea atât de frumoasă a dansului. „Sunt sportivă de performanță în cadrul Federației Române de Dans Sportiv și am dorit să-mi depășesc limitele cu acest proiect", spune Maria.

Deși are o vârstă fragedă, talentul organizatoric înnăscut și ambiția nemăsurată au ajutat-o să-și ducă la capăt ceea ce și-a propus. „De mare ajutor mi-a fost sora mea geamănă, Crina, și ea dansatoare de performanță, pe care am cooptat-o în proiect. Nu am avut mult timp la dispoziție și eram conștiente că a face o echipă de 6-8 persoane care să funcționeze așa cum cere un concurs de «formații» este destul de greu, dar nu am vrut să ne dăm bătute nici un moment", spune Maria Bultean.

Toată școala a muncit pentru titlu

Câștigarea titlului de cea mai bună formație de majorete din oraș a devenit, în scurt timp, o dorință a întregului liceu, iar profesorii și colegii au dat, și ei, o mână de ajutor în proiect. „Ne-am antrenat foarte mult pentru că se anunța o concurență serioasă, am lucrat la coregrafie și am studiat tot ce se putea în domeniu. Programul de școală al tuturor nu coincidea, așa că am fost nevoiți, deseori, să ne învoim de la clasă. Antrenamentele durau câteva ore, erau zilnice, iar după aceasta plecam și la București la antrenamentele de dans sportiv. Am avut un noroc formidabil cu profesoara noastră de sport Eugenia Neagoie și direcțiunea, care ne-au înțeles întotdeauna. Iar colegii din liceu au fost excepționali, ne-au făcut o galerie pe cinste", spune Maria. În scurt timp, Maria, Crina, Ștefania, Andreea, Laura, Irina, Florin și Denis, adică „Yellow Stars" au primit cele mai multe like-uri pe pagina de facebook a concursului, unde au impresionat prin coregrafie, și au câștigat „Cupa Liceelor" la majorete. Peste numai câteva luni, echipa devenea și campioană națională, categoria seniori cheerleading la concursul de profil din luna iunie, de la Reșita. Bilanțul final este unul care poate stârni invidii: participare la două concursuri în scurtul timp de la înființare, ambele câștigate.

Ce înseamnă să fii căpitan al unei echipe de majorete?

M.B: Este o mare responsabilitate, pentru că totul trebuie să iasă foarte bine și trebuie întotdeauna să fiu în mijlocul lor. Nu am nici o scuză. Rezultatul depinde în mare măsură de mine, dacă nu îi organizez așa cum trebuie, efectul de ansamblu poate fi dezastruos.  

Colegii de la „Yellow Stars" sunt și ei performeri?

M.B: Da, am avut norocul ca majoritatea să fie sportivi practicanți de dans modern, dans sportiv sau street dance, participanți la numeroase concursuri interne și internaționale, unde au luat numeroase premii și care au știut se înseamnă munca în echipă, disciplina și au înțeles perfect țelul nostru.

Ce-i place

Dansul este, nu se putea altfel, marea pasiune a Mariei, iar de aici, tot ceea ce ține de mișcare a devenit un mod de viață. Mare amatoare de călătorii, nu irosește nici o ocazie să plece într-o excursie cu prietenii sau cu trupa de majorete.

Ce nu-i place

Fiind încă la o vârstă fragedă, nu a experimentat foarte multe dezamăgiri, însă nu-i place să fie mințită și nici să se certe cu colegii, prietenii sau coechipierii. Consideră că are diplomația de a evita conflictele.

Profil

Născută. 20 martie 1993, Ploiești

Studii. Clasa a XII-a, Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești

Familie. Are o soră geamănă, colegă în trupa de majorete

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite