Ploieşti: Maidanezii fac legea în cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Maidanezii fac legea în cartiere
Ploieşti: Maidanezii fac legea în cartiere

Singura soluţie pe care o întrevăd autorităţile locale pentru reducerea numărului câinilor comunitari este modificarea legii care interzice eutanasierea acestora.

Câinii comunitari din municipiul Ploieşti se înmulţesc pe zi ce trece. Atât în zona centrală cât şi în celelalte cartiere ale oraşului, patrupedele merg nestingherite, formând chiar şi haite. Acest lucru se întâmplă pentru că adăpostul de câini de la Bucov este la capacitate maximă, aici aflându-se în prezent 516 capete.

“Până nu se va modifica legea care interzice eutanasierea câinilor comunitari, activitatea noastră este blocată”, ne-a declarat Lucian Dibu, directorul Parcului Memorial „Constantin Stere”. Acesta a mai precizat că angajaţii adăpostului de câini se deplasează în această perioadă doar la reclamaţii privind câinii agresivi. “În această perioadă ne concentrăm mai mult în zona şcolilor şi a grădiniţelor pentru că se apropie începerea anului şcolar”, a mai declarat Lucian Dibu.

Se vrea modificarea legii
Primarul Andrei Volosevici spune că este conştient de această problemă, însă singura soluţie este ca parlamentarii să propună modificarea legii. “Consilierii fiecărui partid politic trebuie să ridice această problemă parlamentarilor pe care îi are pentru ca legea să fie modificată”, a precizat primarul.

Peste 1.000 de animale sterilizate
De la începutul anului şi până în prezent, prin intermediul unui parteneriat între primărie şi o fundaţie de protecţie a animalelor, au fost sterilizate 1.296 de animale. Campania va continua în luna septembrie, în funcţie de banii alocaţi de Consiliul Local pentru această acţiune. Conform estimărilor fundaţiei germane, în oraş există aproximativ 3.000 de câini comunitari.

Noi adăposturi
Doctorul Mircea Chiriţescu de la adăpostul de la Bucov ne-a declarat că în perioada imediat următoare vor fi finalizate două adăposturi noi pentru câinii comunitari, capacitatea acestora fiind între 80-100 de capete, în funcţie de mărimea animalelor.

De asemenea, aproximativ 50 de animale urmează să fie duse în Germania până la sfârşitul anului, unde sunt adoptate de persoane dornice să aibă un animal de companie, în general de vârsta a treia. Ploieştenii pot sesiza prezenţa câinilor agresivi pe străzi la numărul de telefon 0244/275.702.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite