Ploieşti: Mai multe animale moarte pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Mai multe animale moarte pe străzi
Ploieşti: Mai multe animale moarte pe străzi

În luna iulie, la dispeceratul primăriei au sunat aproximativ 60 de ploieşteni pentru a solicita ridica cadavrelor de animale de pe străzi.

În luna iulie, numărul apelurilor la dispeceratul primăriei prin care erau reclamate animale omorâte de maşini pe străzi s-a triplat. Dacă în luna ianuarie doar 17 ploieşteni sunaseră pentru a solicita ajutorul angajaţilor adăpostului de câini de la Bucov, în iulie, numărul acestora a ajuns la 60.

Unele dintre cauzele accidentelor sunt aducerea animalelor din alte judeţe şi nefamiliarizarea acestora cu zonele în care sunt lăsate, dar şi căldura care afectează patrupedele tot atât de mult ca şi pe noi.

Angajaţii Primăriei se deplasează imediat
Purtătorul de cuvânt al Parcului Memorial “Constantin Stere”, Iulian Costache ne-a declarat: “în perioada de vară numărul cadavrelor pe care serviciul nostru le ridică de pe străzi se măreşte. În momentul solicitării, o echipă pleacă imediat pe teren pentru a ridica leşul pentru că, din cauza caldurii, acesta intră în descompunere mai repede. În mod normal, avem termen două ore de la apelul telefonic pentru a lua cadavrele”.

Numere de telefon la care se pot face sesizări
Ploieştenii pot solicita ridicarea cadavrelor de animale din zonele în care locuiesc la dispeceratul Primăriei – telefon 984 – indicand strada exactă pe care se află animalul cu pricina sau la telefon 0244/275702, între orele 7.30 şi 15.30. “Există două echipaje de acţiune de la 7.30 până la 21.00 care se deplasează în zona respectivă pentru a ridica cadavrul”, a mai spus Iulian Costache.

Cele mai predispuse zone la accidentarea mortală a patrupedelor sunt Gara de Sud, Malu Roşu şi Gara de Vest acestea fiind şi cartierele cu cei mai mulţi câini comunitari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite