Ploieşti: Magazinele Fiscului sunt la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti:  Magazinele Fiscului sunt la mare căutare
Ploieşti: Magazinele Fiscului sunt la mare căutare

Pe timp de criză economică, magazinele din Ploieşti care vând marfă confiscată de Fisc la preţuri de en-gros sunt aglomerate de cumpărători. Hainele de vară, costumele de baie, genţile, telefoanele mobile şi vasele de bucătărie se vând cel mai bine.

Mărfurile confiscate de inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova în urma controalelor sau cele pentru care s-a declanşat procedura de executare silită pentru a se recupera datoriile la buget ajung să fie vândute în vederea valorificării în magazine de tip consignaţie.

 În Ploieşti, produsele confiscate de Fisc ajung în trei magazine. Unul dintre ele este situate în zona centrală a localităţii, vizavi de sediul Poliţiei Municipale. Aici pot fi găsite tot felul de produse, de la şosete, bluze şi rochii de vară, încălţăminte din piele ecologică, până la telefoane mobile la mâna a doua şi aparatură electronică şi electrocasnică.

“La aceste mărfuri, adaosul comercial practicat de magazine este zero. Nu avem voie să facem profit. Preţul îl stabileşte o comisie de la Direcţia de Finanţe Publice Prahova. Ei spun dacă un obiect trebuie să se vândă cu o anumită sumă. Bineînţeles că preţurile sunt aproape la jumătate mai mici decât în magazinele normale”, a spus Marioara Sobol, vânzătoare la magazinul de lângă Poliţie. 

“Din ce în ce mai mulţi oameni ne calcă pragul unităţii. Probabil că această criză economică îi ţine departe de magazinele de firmă sau de cele situate în Mall. Acum oamenii îşi aleg genţi şi papuci de plajă, costume de baie, bluze vaporoase de vară, dar şi diverse obiecte pentru gospodărie, oale de inox, tacâmuri de bucătărie”, a mai spus comercianta.

Aceasta a precizat faptul că în magazinul unde lucrează se aduc doar mărfuri fabricate în China şi până acum, nimic din ţările occidentale. Cel mai scumpe produse expuse  pe rafturi pentru valorificare sunt un telefon Nokia la mâna a doua – 150 de lei şi o maşină de călcat haine profesională, cu aburi – 75 de lei.

Fructe şi legume la vânzare
În astfel de magazine se vând nu numai obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte şi încălţăminte, ci şi produse alimentare, cu fructe şi legume. Un astfel de magazine este situat pe strada Malu Roşu la numărul 29.

“Sunt clienta acestor consignaţii. Eu aşa le numesc. Sunt produse noi, la preţuri mici, nimic nu este purtat. Am văzut şi diverse obiecte second-hand, maşini de cusut, însă am înţeles că sunt vândute ca piese de schimb. Eu îmi cumpăr haine pentru că sunt mult mai ieftine ca în alte magazine”, a spus Marina Sică, o ploieşteancă în vârstă de 38 de ani.

Preţuri de…fisc
Bluze şi rochii de vară – 5-20 de lei
Încălţăminte – 15-40 de lei
Genţi – 10-30 de lei
Parfumuri – 40-80 de lei
Telefoane mobile- 30-150 de lei
Set de oale din inox- 50-100 de lei
Jucării- 3-25 de lei
Lenjerii de pat – 15-20 de lei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite