Ploieşti: Mădălina Crăciun are grijă ca şcoala să înceapă la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Mădălina Crăciun are grijă ca şcoala să înceapă la timp
Ploieşti: Mădălina Crăciun are grijă ca şcoala să înceapă la timp

Este blondă, are dimensiuni de top model şi este foarte inteligentă. Mulţi o consideră a fi una dintre cele mai frumoase angajate din Primăria Ploieşti. Inginer de profesie, Mădălina Crăciun se ocupă de mai bine zece ani de felul în care se realizeaza reabilitatea şi modernizarea şcolilor din municipiu.

Are o misiune grea. În fiecare an, Mădălina Crăciun, angajată cu funcţie în Primăria Ploieşti, trebuie să se asigure că cele 85 de unităţi de învăţământ din Ploieşti sunt bine puse la punct pentru a-şi primi elevii. În afară de avize şi documente care trebuie semnate, munca sa presupune deplasare în teren.

„Secţia de Investiţii se ocupă de tot ce presupune recepţia lucrărilor de reparaţii la grădiniţe, şcoli şi licee. Ne mândrim cu faptul că, în anul şcolar care va debuta la 15 septembrie nu avem  unităţi în lucrări de reabilitare. Prin urmare, totul este pus la punct”, a spus aceasta.

Misiunea sa nu este deloc uşoară, mai ales atunci când apar probleme de ordin administrativ, în timpul anului şcolar. „Mai apar diverse situaţii, acoperişuri cu probleme, centrale termice care se strică şi alte defecţiuni pe care trebuie să le remediem rapid, ca să nu fim nevoiţi să chinuim elevii, mutându-i dintr-o clasă în alta”, a subliniat Mădălina Crăciun.

 Frumuseţea nu a ajutat-o
Cea care răspunde de situaţia unităţilor de învăţământ din Ploieşti provine dintr-o familie de dascăli. A absolvit o facultate cu profil tehnic ,din cadrul Institutului de Construcţii din Bucureşti şi primul său loc de muncă a fost ca profesor inginer la un liceu din municipiu. După doi ani la catedră, în 1994, Mădălina Crăciun a dat concurs pentru un post de inginer la Primărie.

„În cei aproape 15 ani de când lucrez la Direcţia de Investiţii, am urcat pas cu pas, de la un simplu angajat până la coordonator al acestui departament”.

Ea spune că frumuseţea a reprezentat un impediment în carieră şi că nu a ajutat-o mai deloc. „Vreau să spun că la început lumea mă considera doar o femeie frumoasă. Abia după ce au început să mă cunoască şi să vadă cât de bine lucrez ca inginer şi-au dat seama cu cine au de-a face. Bineînţeles că funcţia pe care o ocup nu mă fereşte de invidii, ba dimpotrivă”, mărturiseşte Mădălina.

Elegantă la locul de munca
Este orginală prin felul în care se îmbracă, adoptând întotdeauna ţinute vestimentare în culori vii şi foarte elegante. „Mi-a plăcut dintotdeauna moda şi atunci când am timp liber, ca să mă vindec de supărări, merg la cumpărărturi. Îmi fac de cap, achiziţionându-mi costume office, apntofi şi genţi, evident încadrându-mă cu stricteţe unui buget destul de limitat. Fac parte din categoria femeilor care sunt conştienţe că aprecierea vine nu doar prin felul în care expui o problemă, ci şi prin modul în care îţi faci apariţia în societate”, este de părere angajata Primăriei Ploieşti.

Întrebări şi răspunsuri
A fost rezolvată problema crizei de locuri de la grădiniţele de stat din Ploieşti?

M.C: S-au făcut eforturi considerabile. Întâi s-au căutat fonduri pentru lucrări, s-au făcut diverse studii de fezabilitate şi am construit două noi grădiniţe, în zona de centrul a municipiului. Să sperăm că acestea vor acoperi numărul mare de cereri. Sunt spaţii cu dotări moderne şi cu educatori aleşi pe sprânceană.

Pe partea de Investiţii vă ocupaţi şi de străzile din Ploieşti. Încă mai avem străzi care se inundă, neasfaltate, pline de gropi sau fără canalizare. Cum rezolvăm această problemă?
M.C: Pe partea cu drumurile am primit nişte contestaţii petru felul în care au fost reparate unele străzi. Întâmpinăm dificultăţi pentru că depindem foarte mult de deţinătorii de reţele, Apa Nova, Dalkia, Distrigaz. Noi asfaptăm o stradă şi ei o pot sparge pentru că a apărut o defecţiune, astfel încât suntem nevoiţi să mergem din nou să asfaltăm şi tot aşa.

Ce-i place
Mădălina Crăciun spune că cel mai mult îi place să facă cumpărături şi că are o colecţie impresionantă de haine. În timpul liber pleacă la munte sau la mare şi spune că îşi petrece foarte mult timp cu fiul său, fiindu-i alături la toate competiţiile sportive la care acesta participă.

Ce nu-i place
„Mă feresc cât pot de oamenii prefăcuţi şi mincinoşi. Sunt destui care vor să-ţi facă viaţa un calvar doar pentru că nu reuşesc să facă nimic bun cu viaţa lor”

Profil
Născută: 20.06.1969, la Ploieşti

Ultima şcoală absolvita: Institutul de Construcţii Bucureşti

Profesie: Inginer constructor

Familie: Este căsătorită, are un băiat de 13 ani

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite