Lucrări de mântuială în blocurile ANL din Ploieşti. Proprietarii vor să fie despăgubiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Stanciu vrea să îi ceară constructorului despăgubiri pentru toate neregulile
Iulian Stanciu vrea să îi ceară constructorului despăgubiri pentru toate neregulile

Beneficiarii locuinţelor din Cartierul „Libertăţii" sunt nevoiţi să se certe, zilnic, cu firma constructoare, care nu a respectat termenul de finalizare a lucrărilor.

Cele 100 de familii beneficiare ale garsonierelor şi apartamentelor cu două şi cu trei camere construite prin ANL în zona „9Mai" sunt la mâna constructorului, care a depăşit cu şase luni termenul de finalizare a ansamblului rezidenţial destinat tinerilor căsătoriţi. Zilnic, zeci de ploieşteni care ar fi trebuit să se mute, până acum, în casă nouă, vizitează şantierul, urmărind stadiul lucrărilor.  

Locuinţa a intrat la apă

Unul dintre aceştia este Iulian Stanciu, de 32 de ani, de profesie poliţist.  Tânărul povesteşte că a investit o mică avere în apartamentul cu două camere în care ar fi trebuit să se mute din luna iunie a acestui an. „Sunt căsătorit de trei ani, sunt bugetar şi eu şi soţia, iar, acum, în urma micşorării salariilor, am rămas amândoi fără 1200 de lei din veniturile lunare. Am locuit o perioadă cu părinţii, apoi, ne-am mutat cu chirie. În 2007, am plătit un avans de 11.000 de euro pentru un aparatament cu două camere , situat la etajul I al acestui ansamblu rezidenţial care arăta fantastic de bine pe hârtie. Până acum am investit 28.000 de euro şi suntem nemulţumiţi de felul în care se prezintă apartamentul", susţine Iulian.

Acesta mai spune că locuinţa în care ar fi trebuit să se mute este făcută de mântuială şi că are cu aproape doi metri pătraţi mai puţin decât suprafaţa pentru care a semnat contract. „Acum, suntem obligaţi să acceptăm să ne monteze gresia, faianţa şi uşile pe care le alege constructorul, care este în insolvenţă. Eu nu înţeleg de ce nu sunt gata aceste blocuri, mai ales că noi toţi cei care dorim aceste locuinţe am plătit la timp banii ceruţi de firmă. Oricum, cred că o să ne putem muta abia peste un an, când poate că lucrările vor fi finalizate. Ştiu că a fost şi un scandal cu muncitorii de aici care nu şi-au primit salariile timp de vreo două luni şi nu au mai vrut să lucreze", se plânge bărbatul.  

Şeful de şantier, Dumitru Nedelescu, susţine însă, că lucrările se apropie de final şi că 20 de familii se vor putea muta în casele pentru care au plătit în pragul sărbătorilor de iarnă. „Acum, văruim pereţii exteriori şi vom  trece la finisajele interioare", a declarat Dumitru Nedelescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite