Ploieşti: Locatarii au în grijă terasele care cad în capul ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Locatarii au în grijă terasele care cad în capul ploieştenilor
Ploieşti: Locatarii au în grijă terasele care cad în capul ploieştenilor

În urmă cu două zile, tencuiala de pe terasa care face legătura între blocul B1 şi B2 a început să cadă chiar pe trotuarul din faţa acestor scări, zonă tranzitată de zeci de ploieşteni zilnic

Ploieştenii care folosesc trotuarul bocurilor din faţa Halelor Centrale, situate pe Strada General Vasile Milea sunt în pericol de a fi loviţi de bucăţile de tencuială care se desprind din terasa care face legătura între blocurile B1 şi B2.

„Este foarte periculos aşa ceva, să îţi cadă în cap o bucată din bloc poţi chiar şi să mori, mai ales că pe aici trec zilnic copii, bătrâni şi oameni care nu pot să se ferească la timp”, este de părere Ion Moinescu, un trecător.

Potrivit preşedintelui Uniunii Asociaţiilor de proprietari (UAP) Prahova, cei care ar trebui să rezolve urgent problema sunt chiar locatarii acestor imobile.

"Este treaba locatarilor!"
 „Asociaţia de proprietari este cea care răspunde de buna integritate a blocului, să nu cadă bucăţi de tencuială sau alte componente din construcţie. Inspectoratul de Stat în Construcţii a avertizat în repetate rânduri asociaţiile să ia măsuri, să facă reparaţii locale pentru a nu existat astfel de probleme şi la unele blocuri chiar s-au luat măsuri. În ceea ce priveşte asociaţia Hale Nord, unde sunt patru blocuri între care şi cel la care s-a produs incidentul, acestea sunt puse de vreo trei ani în programul de reabilitare termică, dar lucrările nu au început. Au fost găsite şi încadrate în gradul II de vulnerabilitate seismică şi Primăria Ploieşti trebuia să decidă ce face cu ele, le dărâmă, le consolidează, de reabilitează... Trebuie să facă ceva”, spune Ion Stan, preşedintele UAP Prahova.

"Spaţiile sunt în grija locatarilor"
Chiar şi reprezentanţii Primăriei Ploieşti sunt de părere că locatarii acestor blocuri sunt cei care ar trebui să îngrijească şi să repare terasa cu pricina.

„Spaţiile acelea sunt considerate spaţii comune şi aparţin în totalitate de asociaţiile de locatari şi ei au obligaţia de a le întreţine”, explică consilierul Cristina Iancu din cadrul biroului de presă al Primăriei Ploieşti.

„Nu este responsabilitatea noastră!”
Locatarii acestor imobile sunt însă de cu totul altă părere. „Terasele dintre blocuri bănuiesc că ar trebui amenajate de Primărie. De alatăieri au început să cadă bucăţi din tencuială şi cineva ar trebui să sesizeze acest lucru. Din bloc nu a căzut nimic până acum, dar din terasă cad tot timpul.

Nu cred că cineva din blocul în care locuiesc a luat legătura cu Primărie Ploieşti. Dar nici noi nu am fost niciodată informaţi că aceste blocuri ar avea probleme sau că trebuie consilidate. Din contră, ni s-a spus că scările astea sunt mai sănătoase”, explică o locatară, Elena Olteanu.

O altă vecină de-a sa spune că, după cum au fost informaţi locatarii, scara pe care locuieşte, adică B2, nu a intrat în programul de reabilitare, deşi oamenii au făcut cerere pentru acest lucru.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite