Lithops sau pietrele-vii fac furori la Ploieşti (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi să faceţi senzaţie cu mini-grădina de apartament nu trebuie să vă lipsească un lithops sau o piatră vie. Plăntuţa, care imită perfect o piatră, este cea mai căutată "floare" zilele acestea la Ploieşti.

Aceasta este produsă în România de o firmă din Cluj, aflată în oraş pentru a-şi populariza cele câteva zeci de specii de cactuşi pe care le-a aclimatizat perfect la condiţiile din ţara noastră, deşi majoritatea provin de pe coastele Americii.

Lithops aduc Africa la Ploieşti

Lithops originari din Africa şi cactuşi exotici din zona Machu Pichu înveliţi într-un cocon din cauza temperaturilor foarte mici la care sunt nevoiţi să se dezvolte fac cu ochiul zilele acestea ploieştenilor veniţi în centrul oraşului.

image

De departe, cei mai cumpăraţi sunt lithops, plăntuţe suculente care imită perfect pietrele. "Nu sunt pretenţioase, se udă doar de două ori pe an, înfloresc în septembrie, şi se înmulţesc prin diviziune.

image
image
image

Practic, planta se împarte în două, toamna, şi dă naştere, astfel, unor noi frunze", explică Sorin Bobiş, clujeanul venit cu pietrele vii la Ploieşti. Multe alte specii de "ţepoşi" pot fi găsite pe taraba bărbatului, însoţite generos de sfaturi competente de îngrijire.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite