Ploieşti: Liderul de sindicat de la Dalkia primeşte ameninţări prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Liderul de sindicat de la Dalkia primeşte ameninţări prin telefon
Ploieşti: Liderul de sindicat de la Dalkia primeşte ameninţări prin telefon

Ioan Eftimescu, preşedintele Sindicatului Liber Independent Dalkia Ploieşti intenţionează să dea în judecată societatea.

În urma disponibilizărilor care au avut loc luna aceasta, 59 de angajaţi ai SC Dalkia Termo Prahova care lucrau în sectorul de distribuţie au fost concediaţi. Decizia a fost luată ca urmare a planului de reorganizare pe care compania urmăreşte să îl aplice.

Sindicatul dă în judecată societatea de termoficare
Ioan Eftimescu, preşedintele Sindicatului Liber Independent Dalkia susţine că măsura de concediere a fost luată ilegal în condiţiile în care exista un proces-verbal semnat la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut conform căruia timp de un an, reprezentanţii societăţii se angajau să nu concedieze nici un angajat. Liderul sindical este hotărât ca, în perioada următoare să dea societatea în judecată.

„După ce se va termina vacanţa magistraţilor vom intenta o acţiune împotriva societăţii care ne-a încălcat drepturile. Ceea ce s-a făcut este o ilegalitate, o bătaie de joc la adresa noastră”.

Ameninţat la telefon
Ioan Eftimescu a mai precizat că, în ultima perioadă a început să primească telefoane de ameninţare de la reprezentanţii societăţii de la Paris. „Mă sună şi îmi spun că dacă voi pierde procesul mă vor da ei în judecată şi îmi vor cere despăgubiri. Când întreb cine e la telefon, îmi închide. Însă eu nu mă las intimidat, sunt de 17 ani în sindicat şi nu renunţ aşa uşor”, a mai precizat preşedintele sindicatului.

Reprezentanţii SC Dalkia Termo Prahova nu au vrut să comenteze acuzele care le sunt aduse de către liderul de sindicat.

Primarul promite asistenţă juridică gratuită
La jumătatea lunii iulie, conducerea societăţii şi-a anunţat intenţia de a disponibiliza câteva zeci de angajaţi, conducerea instituţiei solicitând şefilor de echipă liste cu numele persoanelor care pot fi concediate.

Primarul Andrei Volosevici i-a asigurat atunci pe sindicalişti că vor avea sprijin juridic gratuit, în acest sens prezentându-le o echipă de avocaţi care le vor prelua problemele. Salariaţii disponibilizaţi au intrat în şomaj şi aşteaptă rezultatul procesului care urmează să fie intentat societăţii. Consiliul Local Ploieşti deţine 6% din acţiunile societăţii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite