Ploieşti: Peste 100 de copii învaţă în frig la şcoala din Lapoş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Peste 100 de copii învaţă în frig la şcoala din Lapoş
Ploieşti: Peste 100 de copii învaţă în frig la şcoala din Lapoş

Părinţii sunt supăraţi pe faptul că tinerii sunt nevoiţi să înveţe în aceste condiţii, iar reprezentanţii şcolii promit mereu că problema va fi rezolvată

Cei 119 copii înscrişi la Şcoala cu clasele I-VIII stau la ore cu haine groase şi se chinuiesc să-şi ia notiţe la ore cu mâinile îngheţate. De la 15 septembrie, de când au început şcoala, copii nu au avut căldură în corpul nou de şcoală ridicat încă de anul trecut. Când au început lucrările, în 2008, conducerea şcolii a primit fonduri de la Ministerul Învăţământului, însă, corpul nou de şcoală ridicat lângă cel vechi, care trebuia şi el reabilitat, nu a fost gata în 2008, iar în 2009 şcoala nu a mai primit alte fonduri. În acest moment, corpul vechii şcoli a rămas nereabilitat, grupurile sanitare din corpul nou nu sunt funcţionale, iar în şcoala nouă nu există căldură.

Cel mai mult au de suferit din cauza lipsei surselor de încălzire copiii, care vin la şcoală zi de zi. „Am aici un nepot, Nicolae, care este clasa a VII-a. Ieri a venit acasă cu pantofii rupţi,  se dezlipise talpa şi avea picioarele ude şi reci pentru că a ajuns la şcoală cu picioarele ude şi nu a avut cum să se usuce, că nu era cald în şcoală. I-a dat mătuşa lui nişte pantofi acum, dar va trebui să mergem să-i cumpărăm nişte ghete, pentru că mereu îmi zice că îi este frig”, spune bunica unul elev, Angela Cârstoiu. Femeia spune că, Nicolae şi sora sa care este clasa a X-a la liceu sunt orfani de mamă şi trăiesc numai din salariul tatălui lor, aşa că ea, cu pensia de 500 de lei, îi ajută pe cei copii şi le cumpără de la mâncare până la cele necesare pentru şcoală.

Acum femeia va fi nevoită să îi ia lui Nicolae haine groase de iarnă şi ghete, pentru că nu ştie când va fi rezolvată problema căldurii din şcoală. „Nu am făcut până acum o şedinţă cu părinţii la şcoală şi nu ne-a zis nimeni nimic, dar am auzit de multe ori că problema cu căldura va fi rezolvată şi până acum nu s-a rezolvat nimic”, mai spune femeia. Alţi părinţi spun că dacă elevii nu vor avea căldură la ore ei nu îi vor mai lăsa la şcoală, de teamă să nu se îmbolnăvească. „Am doi copii la şcoală, unul e clasa a III-a şi unul a VII-a, care mereu se plâng că e frig, că îi plouă pe drum şi apoi stau uzi în clase”, spune o mămică, Mariana Ion.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite