La Spitalul de Pediatrie din Ploieşti sunt prea puţini medici pentru avalanşa zilnică de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de gardă sunt din ce în ce mai puţini la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti
Medicii de gardă sunt din ce în ce mai puţini la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti

Medicii care fac gărzi la Spitalul de Copii din Ploieşti sunt insuficienţi în comparaţie cu numărul pacienţilor. Părinţii sunt nevoiţi să aştepte cu copiii bolnavi şi câte două ore până să intre la consultaţie.

Problema lipsei de cadre medicale în unităţile spitaliceşti cu paturi se acutizează în Prahova. De exemplu, la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, singurul de acest gen din judeţ, e criză mare de medici. Şi asta în contextul în care adresabilitatea este foarte ridicată. Media prezentărilor la Compartimentul de Primiri Urgenţe, într-o zi obişnuită, este de aproape 200 copii bolnavi, care sunt consultaţi de... un singur medic.

„Problema majoră este că din totalul medicilor pediatri pe care îi avem doar opt efectuează gărzi. Ceilalţi sunt în vârstă şi sunt scutiţi de astfel de activităţi. Totodată, trebuie să menţionez faptul că avem un număr mare de prezentări la Urgenţe mai ales după ora 20.00. Foarte mulţi părinţi nu merg la medicii de familie şi se îmbulzesc pe holurile spitalului cu copii care nu au probleme grave. Iar noi trebuie să-i vedem pe toţi. Ca să nu mai vorbim despre faptul că sunt părinţi care nu au acte de identitate nici pentru ei şi nici pentru copii. Mamele vin şi pentru sfaturi, nu doar pentru consultaţii, şi ne ocupă foarte mult din timp. Volumul de muncă este foarte mare în comparaţie cu numărul de cadre", a precizat dr. Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, unitate unde există, în prezent, un singur medic ORL, un oftalmolog, un cardiolog pediatru, un anestezist, un alergolog şi un dermatolog pentru copii.

Părinţii dau vina pe medici

De cele mai multe ori, părinţii nu înţeleg situaţia cu care se confruntă spitalul şi dau vina pe medici. Este şi cazul Mariei Dumitru, o ploieşteancă de 30 de ani, venită ieri cu fetiţa la un consult de urgenţă. „Eu stau de o oră în faţă la Urgenţe cu fetiţa. Cred că are o viroză. Tuşeşte, are febră şi varsă tot timpul. M-am speriat şi am venit cu ea direct aici, nu am mai trecut pe la medicul de familie. La spital e mereu aglomerat, au fost dăţi când am stat şi câte două ore la coadă", s-a plâns Maria. Femeia spune că, atunci când este aglomeraţie, nu doar medicii de gardă trebuie să acorde consultaţii, ci şi ceilalţi de pe secţii, astfel încât problemele de sănătate ale celor mici să nu se agraveze.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite