La Spitalul Municipal din Ploieşti se înfiinţează o nouă secţie de Cardiologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actuala Secţie de Cardiologie este supraaglomerată (foto-arhivă)
Actuala Secţie de Cardiologie este supraaglomerată (foto-arhivă)

Veşti bune pentru bolnavii de inimă. Din luna iulie a anului viitor ei vor putea beneficia de consultaţii şi tratamente de specialitate şi la Spitalul Municipal „Schuller".

Aici va fi realizat un compartiment de Cardiologie dotat cu zece paturi, pentru bolnavi. Compartimentul va aparţine de  Secţia de Boli Interne, înfiinţarea lui  fiind deja aprobată de Ministerul Sănătăţii în structura organizatorică a Spitalului. Noua secţie va fi inagurată la data de 1 iulie 2011 şi va oferi tratamente de lungă durată cardiacilor din Prahova.

Până la finele anului, unitatea medicală va organiza un concurs pentru ocuparea postului de medic în cadrul acestei secţii, iar de la 1 ianuarie 2011, spitalul va încheia un contract cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova.

„O nouă secţie de cardiologie în municipiu este foarte binevenită pentru că numărul persoanelor care au afecţiuni cardiace este în creştere, de la an la an", este de părere Robert Nicolae, un ploieştean care s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu neajunsurile sistemului sanitar.

Singura secţie de cardiologie din Ploieşti, cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, care este permanent supraaglomerată, ar putea, în acest fel, să fie descongestionată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite