La Sinaia şi Buşteni vor fi inaugurate pârtii pentru începători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pregătite pentru debutul iernii. Instalaţiile pe cablu sunt funcţionale, iar pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă articifială.

În Sinaia, totul este pus la punct. Telegondola este funcţională, la fel şi celelalte instalaţii pe cablu. Reprezentanţii primăriei susţin că sunt pregătiţi şi pentru operaţiunile de deszăpezire, mai ales că se anunţă o iarnă timpurie.

"Avem tot ce trebuie pentru sezonul rece. Ne aşteptăm să avem din ce în ce mai mulţi turişti. Salvamontiştii sunt pregătiţi şi ei pentru orice situaţie, sunt bine echipaţi, să sperăm totuşi că în această iarnă nu vor fi evenimente neplăcute. Traseele montane sunt practicabile în acest moment. Avem nouă pârtii omologate la nivel naţional, alte două- internaţional, şi vom avea două pârtii care vor fi inaugurate în zona Valea Soarelui, dintre care una pentru începători. În total vom avea 13 pârtii" a declarat Mădălina Roşu, purtător de cuvânt la Primăria Sinaia.

Valuri de turişti la Fun Park

Şi în staţiunea Buşteni pregătirile sunt în toi. Fun Park-ul, inaugurat anul trecut,este gata să primească valuri de turişti. Acesta este situat la baza pârtiei Kalinderu şi  se întinde pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Parcul de distracţii este dotat cu o pârtie de începători, pentru copii şi adulţi,  instalaţii pentru tubbing, carusel, tobogan şi escaladă.

"Suntem încrezători că va fi mai bine ca anul trecut. Am observat că pachetele turistice pentru Crăciun se vând foarte bine, deci ne aşteptăm la o avalanşă de turişti pentru acea perioadă. Pârtia Kalinderu, omologată de Federatia Internaţională de Schi are în dotare tunuri de zapadă artificială, aici putând fi organizate concursuri de profil. Noi vom inaugura şi o pârtie pentru copii, paralelă cu Kalinderu" a precizat Emanoil Savin, primarul localităţii Buşteni.

Oferte la cazare

Proprietarii unităţilor de cazare de pe Valea Prahovei le oferă turiştilor pachete atractive pentru Crăciun şi Revelion, iar cererile au început deja să apară. Cei care vor să se relaxeze la munte în acest weekend trebuie să ştie că preţurile la cazare sunt cu până la 30% mai mici decât în plin sezon.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite