Kilogramul de minciuni se vinde bine în pieţele din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt pline tarabele din Ploieşti cu legume din Iordania, fructe din Africa de Sud sau din Turcia şi Italia. Necazul este că multe sunt ridicate de precupeţe, fără prea multe mustrări de conştiinţă, la rangul de trufandale autohtone

Fermierii prahoveni n-au avut parte de o iarnă prea blândă aşa că, nici până la această dată, legumele şi fructele nu au putut fi scoase spre comercializare. Astfel, tarabele de la Halele Centrale şi din restul pieţelor ploieştene sunt pline cu produse de import care de care mai arătoase, mai gustoase şi mai... „autohtone". Pe precupeţe nu le doare mâna să scrie, chiar deasupra preţurilor fabuloase, că produsele sunt d-ale noastre. Cei care le contrazic sunt chiar reprezentanţii Direcţuiei Agricole, care spun că, şi cu solare, producătorii prahoveni nu au cum să scoată legume pe piaţă pentru că acestea nu s-au copt. Iar numărul comercianţilor care aduc produse din alte judeţe este, şi el, extrem de scăzut.

„În februarie au fost căderi masive de zăpadă care au distrus o mulţime de solarii din judeţ, de aceea fermierii prahoveni nu au ieşit deocamdată cu produse pe piaţă. Acesta este şi motivul pentru care în pieţele din Ploieşti peste 90% din produse sunt de import", a declarat, pentru cotidianul Telegrama, Marian Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Prahova.

Aşadar, cu foarte rare excepţii, legumele şi fructele care se găsesc pe piaţă la momentul actual provin numai din importuri. Dar sunt vândute ca fiind româneşti, naturale, fără coloranţi şi aditivi, proaspete, tocmai culese din solar. Dacă daţi o fugă prin piaţă găsiţi la discreţie roşii din Pipera şi varză de la Balta Doamnei. Iar dacă ar fi să vă luaţi după spusele aşa-zişilor producători, ar trebui să vă daţi seama că legumele lor au şi o altă calitate: sunt de-a dreptul miraculoase, s-au copt peste noapte şi au apărut de nicăieri. „Fermierii din judeţ vor ieşi cu legume pe piaţă cam în două săptămâni. La ora actuală niciun fermier nu a scos produse la vânzare. Am vorbit cu cei de la Balta Doamnei şi în niciun caz roşiile de pe tarabe nu au cum să provină de acolo", a mai spus Marian Marcu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite