Jandarmii ploieşteni au prins un urmărit internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab" a identificat un bărbat dat în urmărire internaţională prin Interpol pentru sustragerea de la executarea unei pedepse privative de libertate.

Echipajul aflat în  patrulare în zona Halelor Centrale a fost oprit de o femeie, care le-a povestit jandarmilor că spre domiciliul surorii ei din Cartierul Dorobanţi se îndreaptă fostul concubin, un individ considerat periculos. Această reacţie a apărut pe fondul discuţiilor telefonice avute de sora sa cu cel în cauză, chiar în seara zilei respective, discuţii din care nu au lipsit acuze şi ameninţări.

Primul pas a fost verificarea identităţii şi a posibilelor antecedente ale persoanei. Din evidenţele informatizate a reieşit că Vasile Radu de 58 ani din Ploieşti este urmărit internaţional prin Interpol pentru sustragerea de la executarea unei pedepse privative de libertate.

A fost organizat un dispozitiv  de supraveghere şi interceptare în zona imobilului din Cartierul Dorobanţi, iar bărbatul a fost imobilizat. Asupra acestuia s-au găsit într-o sacoşă mai multe obiecte şi articole de îmbrăcăminte mascate în ziare şi pungi, respectiv trei şurubelniţe, un set de chei de uşă, o şapcă şi un hanorac. Verificările preliminare au stabilit că bărbatul a părăsit ţara la sfârşitul anului 2009 cu destinaţia Bulgaria, având statutul de urmărit internaţional.

Vroia să-şi recupereze maşina

Problemele financiare l-au determinat să se întoarcă în ţară chiar în seara respectivă  pentru a trata cu concubina sa recuperarea unui autoturism de lux, iar arsenalul de obiecte transportat de fugar era destinat, după spusele acestuia, pentru recuperarea autoturismului. Bărbatul a fost predat lucrătorilor Secţiei 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite