Ploieşti: Iulian Radu tratează ploieştenii prin kinetoterapie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Iulian Radu tratează ploieştenii prin kinetoterapie
Ploieşti: Iulian Radu tratează ploieştenii prin kinetoterapie

Tânărul este practicant de 23 de ani al artelor marţiale şi spune că, din pasiunea sa pentru acest sport i-a venit ideea de a practica această profesie

Iulian Radu este pasionat de artele marţiale, sport pe care îl practică de 23 de ani, pentru că, aşa cum spune el, dincolo de lupta fizică este un sport care îşi clădeşte atât fizicul cât şi psihicul.

Practicând artele marţiale de atâta timp, Iulian s-a accidentat de nenumărate ori, însă el a căutat o metodă de recuperare rapidă şi eficientă.

Aşa a ajuns să urmeze cursurile Facultăţii de kinetoterapie şi, uneori, să se trateze chiar pe el, în urma micilor accidente suferite în sportul practicat.

Afecţiunile pot fi tratate şi vindecate
La început, tânărul a tratat mai mult rude şi prieteni, însă, lucrurile au evoluat rapid, la cabinetul său ajungând oameni cu diferite suferinţe sau afecţiuni.

Deformări ortopedice la nivelul coloanei vertebrale, cifoză, scolioză, discopatii, artroze articulare, afecţiuni neuro-ortopedice, paralizii ale corpului sau ale picioarelor, picioare în X sau cu paranteze, toate aceste afecţiuni pot fi tratate de kinetoterapeut.

În funcţie de vârstă, starea fizică a pacientului, dar şi dorinţa, determinarea şi respectarea indicaţiilor medicale, şansele de recuperare pot varia de la recuperare totală până la stoparea agravării afecţiunii.

Mai mult decât un terapeut
Dincolo de statisticile ştiinţifice, tânărul spune că o mare parte a unei recuperări o constituie relaţia pe care el o stabileşte cu pacienţii.

„Determinarea şi colaborarea pot face realmente minuni. În medicina de recuperare dacă nu reuşeşti să câştigi încrederea pacientului nu poţi avea rezultate. Există situaţii în care dacă nu pot rezona perfect cu un pacient, renunţ la el. Meseria aceasta este o meserie în care trebuie să ai curajul să-ţi împarţi sufletul cu toţi pacienţii ca să ajungi cu el la capătul recuperării. Cu majoritatea am ajuns la finalul recuperării”, povesteşte Iulian.

El îşi aminteşte de un pacient de-al său, de 53 de ani, care era paralizat pe partea stângă în urma unui accident vascular cerebral.

Recuperare rapidă
În numai patru luni de zile, tânărul a reuşit să-l ridice pe bărbat pe picioarele sale, să-l coboare patru etaje şi să-l plimbe 400 de metri cu bastonul, lucru pe care pacientul îl mai face şi în prezent.

Cel mai tânăr ploieştean care i-a cerut ajutor este un băieţel de numai trei ani care avea nevoie de recuperare, fiind născut cu muşchii braţelor încordaţi. Acum micuţul are cinci ani şi jumătate şi în principiu nu se mai confruntă cu aceste probleme.

Cei peste 10 ani de kinetoterapie pe care îi are îşi spune cuvântul, indiferent de situaţie. Iulian Radu este colaborator la Clinicii Panaceea, însă se poate deplasa şi la domiciliul pacienţilor nedeplasabili.

Întrebări şi răspunsuri
Obişnuieşti să fii propriul tău pacient?
I.R.:
Da. Am avut şi eu probleme şi am făcut gimnastică medicală, ca atare am fost pacientul meu. În plus am tratat foarte multe rude, prieteni şi cunoscuţi până acum, care au avut nevoie de mine”.

Ai fost vreodată nevoit să aplici cunoştinţele de arte marţiale în afara sălii de antrenament?
I.R.: Pe stradă şi în alte circumstanţe am fost nevoit să apelez la cunoştinţele mele în artele marţiale, pentru a aplana anumite conflicte, deşi eu sunt de părere că un conflict trebuie evitat în orice situaţie”.

De unde pasiunea pentru artele marţiale?
I.R. tatăl meu este pasionat de China şi de tot ce presupune această ţară. El îşi cumpăra multe reviste despre China şi aşa am descoperit şi eu obiceiurile, tradiţiile lor şi mai ales artele marţiale”.

Mai există şi alte metode de tratament?
I.R.: Medicina de recuperare este ramură a medicinei care cuprinde pe lângă fizioterapie şi alte elemente cum ar fi electroterapie, ultrasunete, laser, kinetoterapie, adică gimnastica

Ce-i place:
Lui Iulian îi plac foarte mult artele marţiale, pe care le şi practică de 23 de ani. În acest moment el este înscris la Combat Grup, amplsat la Şcoala numărul 23 din zona Cina şi uneori antrenează chiar şi el.

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac derivatele din cultele creştine, penticostalii sunt mincinoşi şi prefăcuţi, cel puţin cei cu care eu am avut până acum contact”, explică tânărul kinetoterapeut.


PROFIL
NĂSCUT

21 octombrie 1973, Ploieşti
STUDII
Facultatea de kinetoterapie
FAMILIE
Necăsătorit

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite