Iulia Lincan, de la Colegiul „Mihai Viteazul“, a obţinut titlul de „Profesorul anului 2011“, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Lincan este şefa Catedrei de Informatică, din cadrul Colegiului „Mihai Viteazul“ din Ploieşti
Iulia Lincan este şefa Catedrei de Informatică, din cadrul Colegiului „Mihai Viteazul“ din Ploieşti

Iulia Lincan, profesoară de Informatică la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti a primit, ca premiu, un laptop performant.

Pentru al doilea an consectiv, titlul de „Profesorul anului 2011" este acordat unui cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti. Este vorba despre Iulia Lincan, profesoară de Informatică în cadrul instituţiei de învăţămât preuniversitar care, şi anul acesta, deţine supremaţia la numărul de olimpici judeţeni şi naţionali, în Prahova.

Ploieşteanca în vârstă de 43 de ani este unul dintre cei mai iubiţi profesori din „Mihai Viteazul". „Suntem prietene de peste 20 de ani. Iulia este un om extraordinar, dedicat profesiei sale. Elevii o îndrăgeste tare mult, la fel şi noi, colegii săi", a spus Daniela Labru, director adjunct al Colegiului „Mihai Viteazul".

Iulia Lincan este absolventă a două facultăţi-  „Matematică" (Universitatea Bucureşti) şi „Informatică"(UPG Ploieşti). „Primul an de profesorat l-am petrecut la Liceul Spitu Haret, unde am predate Matematică, iar din al doilea an am ajuns la Colegiul Mihai Viteazul, unde m-am ocupat de Informatică. Sunt foarte ataşată de această unitate de învăţământ de elită deoarece şi eu am fost elevă în LMV", a spus, vizibil emoţionată, Iulia Lincan.

Ţine legătura cu foştii elevi

Ploieşteaca este şefa Catedrei de Informatică a Colegiului „Mihai Viteazul". „Mă laud cât pot de mult cu elevii mei. Printre cei mai performanţi se numără Tiberiu Marin,  medaliat la Balcaniada de Informatică şi Vlad Berteanu, un fost elev, care are 21 de ani, este student, şi lucrează în echipa de Research de la Google. Sunt foarte mândră de ei. În general ţin legătura cu foştii mei elevi. Pe unii dintre ei o să-i aştept în luna decembrie să vină cu colindul", a mai spus aceasta. La festivitatea de premiere, care a avut loc, ieri, la sediul Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Iulia Lican a fost însoţită de câţiva elevi de-ai săi. „Este o profesoară foarte dragă nouă. Cere în general foarte mult de la elevii săi, dar şi oferă foarte mult. Sunt fericită că avem parte de un asemenea pedagog", a spus Cătălina Diaconeasa, elevă în clasa XII-a M1.

A primit un laptop performant

Pentru activitatea sa, Iulia Lincan, desemnată „Profesorul anului 2011", a fost premiată de UPC România cu un laptop performant. „Mă gândeam să ofer premiul fiului meu, care şi el este olimpic la Informatică, şi învaţă  în colegiul unde predau. Lui o să-i folosească foarte mult", a conchis Iulia Lincan.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite