Isabela Răducanu este economist, manechin şi cosmeticiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A lăsat munca de economist deoparte pentru a intra în fascinanta lume a frumuseţii. Acum este cosmeticiană debutantă la un salon din Ploieşti.

Isabela Răducanu este o frumuseţe de fată. Are un zâmbet perfect, un chip senin şi un corp pe care l-ar invidia orice manechin.

Tânăra de 25 de ani este cosmeticiană la un salonul de înfrumuseţare Venus, din centrul Ploieştiului. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii de Petrol Gaze. După ce a lucrat timp de trei ani ca asistent manager la o societate, Isabela şi-a căutat un alt job care să nu o ţină la muncă mai mult de 12 ore.

„Începutul a fost greu, după ce am plecat de la firmă. Era un serviciu foarte solicitant. Nu mi-am găsit de lucru timp de şapte-opt luni. Aşa că m-am hotărât să profit de vacanţa prelungită şi să fac ceva cu timpul meu liber. Am urmat cursuri de cosmetică şi m-am angajat în locul unde veneam pe vremuri, în calitate de client, la epilat, masaj sau pentru tratamente faciale. Cunoşteam deja personalul şi mă împrietenisem cu fetele. Am fost primită cu braţele deschise", povesteşte prahoveanca.

Clientul este stăpânul

Are deja trei luni vechime la noul loc de muncă şi este mai fericită ca niciodată. Şi-a format deja o clientelă, iar femeile care-i solicită serviciile au mare încredere în ea.

„Clientul este stăpânul. M-am autoeducat în acest sens. Respect lumea care calcă pragul încăperii unde îmi desfăşor munca, stăm de vorbă, ne sfătuim şi trecem la acţiune. Este foarte important ca oamenii să aibă încredere în tine, că nu râzi de problemele lor şi că nu le faci observaţii despre aspectul fizic", susţine Isabela.

A avut mereu grijă de aspectul exterior

Ea spune că pasiunea pentru cosmetică îşi are rădăcinile în perioada adolescenţei, când a descoperit şi a folosit cu încredere cremele de faţă, rimelul şi fardurile mamei.

„Mi-a plăcut mereu să am grijă de mine. Nu îmi plăcea să am un ten urât, plin de coşuri şi nici să ies pe stradă neepilată. Mergeam şi la masaj pentru a arăta bine. Am fost şi sunt la curent cu tot ce mişcă în materie de produse care le fac pe femei să arate bine", susţine Isabela.

Nici nu se mai gândeşte să-şi schimbe meseria. Faptul că a obţinut o diplomă de economist nu o va determina ca, la un moment dat, să-şi caute din nou ceva de lucru în domeniu.

„Sunt cosmetician şi asta vreau să fac în continuare. Să machiez, să pensez, să am grijă de tenul şi pielea clientelor. Este o muncă frumoasă şi, dacă esţi bun, lumea te apreciază. Am norocul că am avut şi am colege care mă ajută ori de câte ori am nevoie", spune ea.

Întrebări şi răspunsuri

Clienţii tăi sunt numai femei sau îţi solicită serviciile şi bărbaţii?

Bineînţeles că vin şi bărbaţi. Eu îi admir pentru că se îngrijesc. Vin pentru tratamente faciale, unii pentru pensat, şi sunt destui care vin şi la  epilat. Mi se pare normal ca şi bărbaţii să fie atenţi la felul în care arată. Nu doar femeile trebuie să fie frumoase.

Ce machiaj folosim pe timpul verii?

Când este cald afară şi pielea transpiră, nu este bine să ne fardăm strident, să ne dăm cu o tonă de fond de ten şi să umplem pleoapele cu fard. Trebuie să folosim un machiaj uşor, de vară, în culori calde.

Ce-i place

Isabelei îi plac sporturile extreme. Iarna merge cu snowboard-ul pe Valea Prahovei, iar vara se plimbă, în timpul liber, la mare şi la munte. Spania şi Italia sunt ţările unde îi place să călătorească în vacanţe.

Ce nu-i place

„Mă feresc de oamenii prefăcuţi şi invidioşi. Îmi place să fiu înconjurată de oameni frumoşi şi la trup şi la suflet", spune Isabela.

Profil

Născută

30 iulie 1985, la Băicoi

Studii

Facultatea de Ştiinţe Economice, UPG Ploieşti

Familie

Necăsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite