Portret - Ionuţ Sandu este stilistul microbist din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fan până la moarte al fostei campioane a Românie, FC Petrolul, Ionuţ Sandu este un stilist extrem de apreciat în Ploieşti.

Nu mai există un stilist ca el în Ploieşti fie şi pentru singurul motiv că a urmat Hed Academy din Iaşi, o instituţie complexă unde mentor este Cătălin Lungu, singurul român care a urmat cursuri şi a predat la cea mai prestigioasă academie de coafuri din lume. Aceasta a fost fondată în anii '50, în Marea Britanie, de către Vidal Sassoon, un fost soldat în armata israeliană, care a revoluţionat tot ceea ce se ştia în acest domeniu. „El a avut curajul de a tunde în scări frizurile drepte care se purtau în acei ani şi, mai târziu, de a merge cu această îndrăzneală până aproape de vârful capului", povesteşte Ionuţ Sandu, care este admirator declarat al lui Vidal Sassoon.

Întors în România, băcăuanul Cătălin Lungu a pus bazele Hed Academy, asemănătoare celei din Marea Britanie, şi ale cărei cursuri le-a urmat şi Ionuţ Sandu.

Cu toate acestea, pasiunea este mult mai veche. Stilistul ploieştean a fost învăţat primele taine ale părului de la fratele său, care lucrează şi el în domeniu, încă de la 16 ani. „M-a atras prin modul în care reuşea să transforme un păr banal în ceva spectaculos şi, treptat, admiraţia mea s-a transformat în plăcere şi apoi în pasiune", povesteşte Ionuţ Sandu.

 Secretul este comunicarea

 Extrem de serios şi riguros, stilistul şi-a dat seama că talentul nu era suficient pentru a deveni foarte bun şi a urmat cam toate cursurile în domeniu. Şi acum, când a devenit foarte cunoscut şi căutat în Ploieşti, nu există an în care să nu meargă la minimum trei expoziţii şi la numeroase concursuri internaţionale.

Când a intrat în domeniu ca profesionist, el şi fratele său erau singurii băieţi stilişti din Ploieşti, iar clienţii se uitau uneori ciudat. De atunci, s-au schimbat multe, inclusiv pentru Ionuţ Sandu.

După ce a lucrat în mai multe saloane din oraş, de patru ani, şi-a deschis propriul salon de înfrumuseţare, „Capelli Mania", un reper pentru femeile şi bărbaţii din Ploieşti, preocupaţi de aspectul lor.

Secretul lui Ionuţ Sandu este comunicarea cu cei care îi calcă pragul salonului. „Din păcate, la noi nu se ţine prea mult cont de faptul că nu tuturor li se potriveşte acelaşi gen de coafură, că aceasta trebuie personalizată în funcţie de trăsăturile feţei şi, nu în ultimul rând, de personalitatea şi de vârsta fiecăruia. Încerc să dau cât mai multe sfaturi şi să le arăt de ce li s-ar potrivi ceva şi nu altceva. Se întâmplă însă ca un client să nu se simtă bine cu o tunsoare, deşi aceasta este perfectă din punct de vedere tehnic şi atunci încerci altceva ", explică stilistul.

Un pont despre ceea ce se poartă în 2011?

Roşul revine în forţă. Practic, va fi culoarea vedetă a anului acesta. De asemenea, se poartă mult şi tunsorile drepte. Însă, dincolo de recomandările specialiştilor, este bine ca fiecare să ţină cont de ceea ce i se potriveşte. Nu ar trebui să te faci blondă, de exemplu, dacă ai un păr extrem de fin.

 Bărbaţii sunt mai buni ca femeile în acest domeniu?

Nu sunt eu în măsură să dau verdicte, însă, cred că principalul atuu al unui stilist bărbat este acela că priveşte o femeie din perspectivă masculină şi, poate, ştie mai bine cum i-ar plăcea să arate.

Ce-i place

Merge de foarte mic pe stadionul lui FC Petrolul, unde a fost dus prima dată de către tatăl său, aşa că îi place foarte mult atmosfera competitivă din arenă. Din păcate, din cauza programului, nu mai are timp să însoţească echipa în deplasări.

Ce nu-i place

Consideră că nimic nu îi displace atât de mult încât să-l treacă la o rubrică de aşa nu, dar din ceea ce se observă cu ochiul liber, deşi a depus foarte multă muncă pentru a deveni ceea ce este acum, nu îi place deloc să se laude.

Profil

Născut. 9 august 1985, Ploieşti

Studii. Hed Academy, Iaşi

Familie. Necăsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite