Ionela Dobre este hairstylist-ul care ne va reprezenta la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Dobre este un hairstylist talentat și perfecționist
Ionela Dobre este un hairstylist talentat și perfecționist

Tăieturile precise, coafurile elaborate şi arta stylingului pe păr lung au consacrat-o pe Ionela Dobre ca una dintre cele mai talentate profesioniste, în domeniu, din Ploieşti.

Ionela Dobre tunde şi coafează de la 17 ani, atunci când a terminat o şcoală profesională de profil, din oraş. Spre deosebire de mulţi dintre colegii care s-au mulţumit să rămână în saloanele de cartier unde au fost repartizaţi, ea s-a perfecţionat ori de câte ori a avut ocazia. Teancurile de diplome, călătoriile în toate colţurile lumii la seminarii de profil şi bursele câştigate sunt doar câteva dovezi ale unui talent nativ, dublat de o muncă susţinută.

Programările care se întind până la ore târzii ale serii şi coada de clienţi sunt, însă, cel mai concret palmares al Ionelei. „Îi las pe cei de specialitate să se pronunţe în privinţa talentului şi abilităţilor mele. După ultimul curs în domeniu, la Head Academy din Iaşi, mi-am dat seama că mai am foarte multe de învăţat. De altfel, coafurile şi culorile sunt în permanentă schimbare şi este normal, dacă vrei să ţii pasul, să înveţi mereu", spune Ionela.

Dintotdeauna i-a plăcut stylingul pe păr lung, mai exact cocurile foarte elaborate, cu aspect natural şi sofisticat. „Cred că acest stil m-a consacrat, şi, de aceea, foarte multe dintre clientele mele sunt mirese. Îmi place să lucrez cu ele pentru că sunt foarte pretenţioase, iar o astfel de abordare mă determină să nu mă plafonez şi să le fac să arate perfect în ziua cea mare. Pe de altă parte, viitoarele mirese sunt vesele şi optimiste şi mă încarcă cu energie", a constatat stylistul.

Dă tonul la New York

Noua sa pasiune sunt coafurile de catalog. „Este vorba despre tunsori foarte elaborate şi tehnice, perfecte dacă este posibil, realizate din tăieturi precise, ca o arhitectură. Studiez acum aceste tehnici pentru că vreau să le stăpânesc cât mai bine. Nu-mi place să nu ştiu ceva din domeniul meu, este în permanentă evoluţie şi schimbare", spune Ionela.

La sfârşitul lunii octombrie, Ionela va participa la New York, la „Trend Vision", un eveniment internaţional care marchează lansarea tendinţelor pentru 2012. „Sunt la a doua participare, iar pentru a ajunge aici, am trecut de o preselecţie naţională. Fiecare ţară are câte doi reprezentanţi. Cei mai talentaţi câştigă un seminar de pregătire şi o bursă, într-un oraş al lumii. Am noroc că sunt susţinută de familie şi de cei de la salonul unde lucrez, care m-au înţeles întotdeauna când trebuie să plec pentru a învăţa lucruri noi, ce ţin de meseria mea", povesteşte Ionela.

Printre clienţii fideli al Ionelei se numără soţia şi copiii lui Doroftei, dar şi jucătorul de la Asesoft Ploieşti, Cătălin Burlacu.

Ce culori se poartă în acest sezon?

I.D: Culoarea vedetă este roşul pasional, arămiul şi, în general, culorile calde. S-a renunţat complet la aspectul Barbie, adică păr cu o lungime până la fund, vopsit blond. Se poartă mult tunsoarea bob stilizat şi părul tuns de lungime medie, în trepte.

Cum apreciezi coafurile de mireasă de la nunţile de vedete?

I.D: Cea a prinţesei Kate consider că este specifică stilului britanic, foarte simplă şi elegantă. La noi, mai recent, Alina Borcea a abordat o coafură cu bucle. Deşi mai puţin potrivită pentru un astfel de eveniment, coafura îi venea bine, prin faptul că era foarte tânără. Până la urmă, totul ţine de gustul şi de preferinţele fiecărei mirese.

Ce-i place

Adoră stilul elegant şi, oricât de mult ar avea de lucru într-o zi, este întotdeauna pe tocuri. Îşi iubeşte foarte mult familia şi se consideră o femeie împlinită şi fericită.

Ce nu-i place

Minciuna şi snobismul sunt pe lista defectelor pe care le consideră insuportabile. „Nu-mi plac nici oamenii care se dau cu totul altceva decât sunt în realitate", spune Ionela.

Profil

Născută. 7 octombrie 1981, Ploieşti

Familie. Căsătorită, o fetiţă

Studii. Absolventă a Head Academy, Iaşi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite