Ioan Niculae, patronul Astra, dă statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul InterAgro este administrat de Ioan Niculae Foto: arhivă
Grupul InterAgro este administrat de Ioan Niculae Foto: arhivă

Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti şi administratorul grupului InterAgro este decis să ceară statului român socoteală, în instanţă, pentru modificările anunţate de transportatorul naţional de gaze, Transgaz, după cum relatează cotidianul electronic prahovabusiness.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a informat SC InterAgro SA, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, că nu va mai putea asigura livrarea de gaze către companie la parametrii conveniţi de debit-presiune, iar societatea vrea să dea statul român în judecată pentru prejudiciile create, scrie NewsIn.

„În adresa transmisă, Transgaz arată că parametrii funcţionali ai Sistemului Naţional de Transport şi siguranţa în funcţionare a acestuia sunt afectaţi de scăderile semnificative ale temperaturilor la nivelul întregii ţări. În aceste condiţii, SC InterAgro SA trebuie să ia măsuri urgente pentru punerea în siguranţă a instalaţiilor ca urmare de reducerii semnificative a livrărilor de gaze", potrivit unui comunicat emis joi de InterAgro.

Grupul InterAgro a achiziţionat deja gazele naturale necesare procesării şi în această lună, astfel că gazele proprietatea InterAgro sunt direcţionate către destinaţiile considerate prioritare pentru autorităţile statului.

„Compania a făcut eforturi pentru asigurarea cantităţilor de gaze necesare îndeplinirii obligaţiilor de livrări de îngrăşăminte chimice, potrivit contractelor comerciale pe care le are în derulare. Întreruperile anunţate de Transgaz afectează activitatea economică a tuturor combinatelor cu care InterAgro lucrează. De aceea, SC InterAgro SA îşi rezervă dreptul de a da în judecată autorităţile statului pentru prejudiciile produse", mai informează reprezentanţii InterAgro SA.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite