ADPP Ploieşti inaugurează, joi, primul sistem cu bariere automate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti achiziţionează două cisterne în valoare de 700.000 de lei şi un sistem informatic performant pentru o barieră automată, amplasată la Halele Centrale, care valorează 140.000 de lei.  

Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti va achiziţiona două cisterne având fiecare o capacitate cilindrică de 10.000 de litri şi pompele aferente, bară de splălat stradal şi bară de stropit, amândouă la preţul de 700.000 de lei.

Cele două cisterne trebuiau să fie deja folosite de angajaţii ADPP. „Firma care a câştigat licitaţia nu şi-a onorat contractul iar cisternele nu au fost livrate la noi", explică Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al ADPP Ploieşti.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru licitaţie este 5 august, fiind luat în calcul preţul cel mai mic oferit de participanţi.

Barieră inteligentă

Tot în ceea ce priveşte investiţiile pe care ADPP le va face în Ploieşti, reprezentanţii Administraţiei au achiziţionat recent şi o barieră automată pentru ploieştenii care folosesc parcarea de la Halele Centrale, a cărei valoare se ridică la 140.000 de lei.

Bariera care va fi  dotată cu o tehnologie modernă, înregistrează cu ajutorul unui aparat ora venirii şi ora plecării unei maşini, astfel, un client va plăti exact timpul petrecut în parcare, indiferent că este vorba de doar câteva minute sau câteva ore.

Această măsură a fost luată de conducerea ADPP din cauza pierderilor foarte mari înregistrate în parcarea de lângă platoul Halelor Centrale. „Existau persoane care veneau dimineaţa, plăteau 2 lei parcarea şi îşi mai luau maşinile seara. Chiar dacă interveneam în astfel de cazuri alături de angajaţi ai Poliţiei Comunitare, nu ne puteam înţelege cu aceşti ploieşteni să plătească mai multe ore", mai spune Adela Frăţilă. Sistemul este în curs de montare pe bariera automată, care va funcţiona din prima zi a lunii iulie.

Taxare la minut

Fiecare client care va dori să folosească parcarea dotată cu barieră automată va achita cel puţin contravaloarea cartelei magnetice necesară pentru a o deschide.

Riveranii, dar şi cei care doar tranzitează parcarea, vor achiziţiona o astfel de cartelă de la ADPP contra sumei de 15 lei.

Pieţarii care vin cu marfă la Hale vor avea acces pe baza acestei cartele magentice dar însoţită de un abonament care costă 50 de lei şi este valabil pentru 90 de ore, în cursul unei luni.

În cazul în care comercianţii depăşesc acest interval orar, ei vor putea folosi parcarea pe baza unor tichete care au preţul de 2 lei pentru o oră sau 1 leu pentru 30 de minute.

În cazul în care minutele abonamentului nu vor fi folosite integral într-o lună de zile de către şoferi, acestea se vor reporta luna următoare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite