Ploieşti: Investiţii de milioane de dolari la Urlaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Investiţii de milioane de dolari la Urlaţi
Ploieşti: Investiţii de milioane de dolari la Urlaţi

În Parcul Industrial de la Urlaţi a demarat construirea primei fabrici din România a producătorului american de ambalaje Plastipak. Aceasta este a doua mare companie, după Procter & Gamble, care investeşte în această localitate.

Investitia Plastipak a fost atrasă de către P&G, care a demarat deja aici din februarie construcţia celei mai mari fabrici a sa de şampoane, care va implica investiţii totale de 100 milioane dolari. Astfel, Parcul Industrial din Urlati, care este extinderea Parcului Industrial din Ploieşti, a fost ocupat integral de cele două companii americane.

Bugetul oraşului se va tripla
Fabrica de ambalaje de plastic îşi va deschide porţile în cursul anului viitor şi va crea aproximativ 350 de locuri de muncă.  Primarul oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu ne-a declarat că cei doi investitori vor contribui la bugetul local cu un milion şi jumătate de euro, astfel încât, de anul viitor, vor tripla bugetul localităţii, care în prezent este de aproximativ 750.000 de euro anual.

Investiţia pe care americanii o vor face în ridicarea fabricii de ambalaje din PET este de 40 milioane de dolari, iar cea mai mare parte a recipienţilor de plastic vor merge către producătorul de şampoane şi produse cosmetice P&G.

“Acesta este balonul de oxigen de care Urlaţiul avea nevoie astfel încât să nu mai fie ajutat de bugetul Consiliului Judeţean. Este răspunsul nostru la criză, iar peste trei săptămâni vrem să inaugurăm şi o fabrică de producere a PET-urilor în Parcul Industrial de la Mizil”, a precizat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Administraţia judeţeană sprijină investiţiile de la Urlaţi cu 3 milioane de euro pentru asigurarea utilităţilor necesare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite