Investiție. Teatrul “Ciufulici” din Ploieşti devine berărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Berăria Teatrului" se va deschide la sfârşitul acestei luni
"Berăria Teatrului" se va deschide la sfârşitul acestei luni

Fostul sediu al Teatrului de Păpuşi "Ciufulici" din Ploieşti se transformă în berărie. Edificiul  retrocedat proprietarilor în cursul anului trecut a fost închiriat unei firme, care a promis autorităților locale că nu va schimba deloc aspectul exterior al imobilului, acesta aflându-se pe lista monumentelor istorice.

Imobilul în care a funcţionat Teatrul "Ciufulici" este unul dintre cele mai vechi din municipiu (1870) şi  poartă numele bancherului evreu Ergas Avram Mamaciu, care a fost primul proprietar. În perioada 1880-1910, aici a funcţionat Prefectura Prahova.  Construcţia a fost cumpărată în 1941  de omul de afaceri Ilie Georgescu, care a deschis aici primul cinematograf din oraş -"Colorado". Clădirea a devenit sediul Teatrului "Ciufulici" în 1955.  Edificiul a fost retrocedat anul trecut. Spectacolele pentru copii au fost mutate în sala mare a Teatrului "Toma Caragiu" și în incinta Cercului Militar.

"Berăria Teatrului" își va deschide porțile spre sfârșitul acestei luni. Localul va avea o capacitate de peste 200 de locuri. Aici vor putea fi organizate concerte live, dar și spectacole de stand-up comedy.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite