Ploieşti: Investiţie de milioane de euro, în băuturi răcoritoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost inaugurat, în Prahova, cel mai mare combinat de fruncte din Europa de Sud Est, care asigură sute de locuri de muncă locuitorilor din Vălenii de Munte şi din localităţile învecinate.

În localitatea prahoveană Valenii de Munte a fost inaugurat, ieri, cel mai mare combinat de sucuri de fructe şi legume din Europa de Sud-Est, care reprezintă o investiţie poloneză de peste 30 de milioane de euro.

La eveniment au participat pe lângă oficialităţi din administraţia judeţeană şi reprezentanţi ai companiei producătoare de băuturi răcoritoare şi vice-premierul   Republicii Polone.

Înainte de a vizita locaţia, care este şi centru de depozitare a mărfurilor produse în combinat, oaspeţii au tăiat panglica inaugurală – decorată în mod orginal, cu felii de fructe naturale. Unitatea, construită pe dealurile localităţii, dispune de linii noi de îmbuteliere, cu tehnologii ultramoderne şi facilităţi sporite de depozitare.

Fabrica este una dintre primele din România care produce şi îmbuteliază băuturi răcoritoare folosind tehnologia aseptică, ce presupune eliminarea conservanţilor. În plină criză economică, Combinatul Tymbark, de la Vălenii de Munte, asigură sute de locuri de muncă locuitorilor din oraşele şi comunele apropiate.

“Eu am fost în şomaj aproape doi ani de zile. Am aflat de la o cunoştinţă că se fac angajări la febrica de sucuri şi mi-am încercat norocul. Sunt fericită că am reuşit să am un loc de muncă aproape de casă, care să-mi permită să am grijă de familie”, a spus Maria Sandu, o localnică din Vălenii de Munte.

“Ajunsesem să caut disperată de lucru. Am ajuns aici după un interviu, sunt angajată de aproape un an de zile. Cei de aici ne garantează un loc de muncă, ne primim salariile la timp”, a spus o altă femeie angajată la combinatul de sucuri.

Sucuri din producţie autohtonă, pe viitor
Oaspeţii prezenţi ieri la inaugurarea noii fabrici Tymbark au făcut un tur al locaţiei şi au asistat la o demonstraţie cu fructe pregătită de maeştri bucătari, dar şi la un spectacol de dans în coregrafia Elwirei Duda şi a lui Mihai Petre. Preşedintele companiei, Krzysztof Grabowski, a precizat că investiţia din localitatea prahoveană Vălenii de Munte nu reprezintă ultima etapă a activităţii companiei şi că urmează o linie de prelucrare a fructelor.

“La acest combinat se pot valorifica producţiile de fructe şi legume din mai multe localităţi din Prahova, mai ales că acum a fost lansat şi “Drumul fructelor”. Ar fi extraordinar dacă s-ar obţine sucuri din producţia autohtonă de fructe”, a spus Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţan Prahova, prezent ieri la eveniment.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite