Investiţie: 40 de milioane de lei pentru “Drumul Dacilor”, traseul spre culmile Bucegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul judeţean 713, care face legătura între DN71, Bucureşti-Sinaia, şi Platoul Bucegi, a intrat de ieri într-un amplu proces de reabilitare.  Este vorba despre un drum forestier amenajat în urmă cu peste 70 de ani, dar pe care nu se mai putea circula cu o maşină obişnuită de aproape trei decenii.

Această cale de acces spre culmile Bucegilor, pe traseul Sinaia-Cuibul Dorului-Şaua Dichiului-Cabana Babele, este pentru prima dată în existenţa ei reparată şi modernizată, aşa cum o cer standardele de circulaţie rutieră. Scopul principal este acela de a pune în valoare potenţialul turistic al zonei, de a dezvolta activităţi economice şi accesul rutier către cabanele montane în condiţii de siguranţă.

S-a convenit ca traseul să poarte denumirea „Drumul Dacilor". Valoarea investiţiei este de peste 40 de milioane de lei. Anul acesta, Consiliul Judetean Prahova a alocat doar 200.000 de lei.

"Un proiect de o asemenea anvergură, într-o perioadă de criză, nu este uşor de realizat. Am convingerea că cele patru firme care şi-au propus să execute acest proiect ambiţios îşi vor face treaba, astfel ca la anul, pe vremea asta, să urcăm liniştiţi cu maşinile spre Babele şi vârful Omu- acolo unde este centrul spiritual al dacilor liberi", a declarat preşedintele Mircea Cosma.

Proiectul are în vedere reabilitarea a 16 km de drum şi cuprinde modernizarea structurii rutiere, viaducte de coastă, drumuri laterale, ziduri de sprijin, 92 de podeţe tubulare, lucrări pentru siguranţa circulaţiei, sanţuri şi rigole, parcări. Traseul îl va urma întocmai pe cel actual, cu specificaţia că se vor realiza lucrări de lărgire a platformei până la cinci metri, cu parte carosabilă de patru metri. Durata de execuţie este de doi ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite