Ploieşti: Invazie de furnici, la intrarea în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Invazie de furnici, la intrarea în municipiu
Ploieşti: Invazie de furnici, la intrarea în municipiu

O localitate din apropierea Ploieştiului a fost invadată ieri de roiuri de furnici zburătoare.

În după amiaza zilei de ieri, pentru câteva minute, localitea Strejnic a fost acoperita de nori de …furnici zburătoare. Micile insecte i-au deranjat pe localnicii aflaţi la muncă, pe câmp,  ori în curţile gospodăriilor, aceştia fiind nevoiţi să găsească rapid adăposturi pentru a scăpa de “invadatori”.

Şi conducătorii auto au trebuit să facă faţă norului de furnici, mai ales că acestea se aşezau pe parbrizele maşinilor, îngreunându-le circulaţia pe şosele.

“Am stat la barieră cu geamul închis. M-am şi speriat când am văzut cât de multe erau. Mă tem să nu fie periculoase, să înţepe, pentru că sunt foarte mari. Este ceva ciudat, nu am mai văzut aşa ceva. Cred că ne-au invadat din cauza schimbărilor climaterice”, a spus Dan Onescu, un ploieştean în vârstă de 31 de ani.

“Parcă e un film, am văzut eu acum câţiva ani un film cu o invazie a albinelor. Sper ca astea să nu fie periculoase. Văd că nu stau prea mult într-un loc. Sunt curios de unde vin şi unde vor să ajungă”, a spus un localnic din Stejnic amuzat de micii “invadatori”.

Ce spun specialiştii
“Este ceva normal, nu trebuie să ne speriem. În această perioadă a anului au loc roiri, furnicile îşi caută loc de hrană, care să nu fie aglomerat. De aceea le întâlnim în spaţiile deschise, în special pe câmpuri. Este adevărat că s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani, asta pentru că nu au mai fost tratate cu insecticide culturile agricole” a explicat prof.dr. Emilia Iancu, directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite