Întârzierile birocratice au lăsat nou-născuţii din Prahova fără lapte praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele praf este acordat, prin direcţiile de sănătate, mămicilor care nu pot alăpta Foto: arhiva Adevărul
Laptele praf este acordat, prin direcţiile de sănătate, mămicilor care nu pot alăpta Foto: arhiva Adevărul

Stocul de lapte praf al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a fost epuizat la jumătatea acestei luni, iar următoarea tranşă poate fi adusă abia undeva spre finalul lui martie, din cauza întârzierii alocării bugetare de la Ministerul Sănătăţii

În depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova nu mai este nicio pungă de lapte praf pentru programul naţional destinat nou-născuţilor. Încă de pe 13 februarie stocurile au fost complet epuizate, informează Telegraful de Prahova.Problema a apărut întrucât banii de la minister au venit abia în această lună, iar achiziţia demarată de DSP poate fi încheiată abia undeva în martie, în varianta optimistă.„Pentru lunile ianuarie şi jumătate din februarie am mai avut cutii achiziţionate anul trecut. În cursul lunii februarie ne-au fost alocaţi 79.000 de lei pentru achiziţionarea a 20.000 de cutii de lapte praf destinat nou-născuţilor care nu beneficiază de lapte matern. A fost demarată procedura de achiziţie, însă aşteptăm primele cantităţi de lapte cam la finalul lunii martie", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Decebal Dan, citat de Telegraful.

Anul trecut, în Prahova, aproximativ 1.500 de bebeluşi au beneficiat de acest aliment, iar în luna ianuarie 2012, 286 de nou născuţi au fost hrăniţi cu lapte praf asigurat prin program naţional, potrivit aceleiaşi surse. În lipsa alocărilor din programul naţional de sănătate, părinţii sunt nevoiţi să cumpere acest aliment din farmacii, unde o cutie costă între 15 şi 50 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite