Instalații oprite la Lukoil. Prefectura Prahova monitorizează emisiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafinăria Lukoil
Rafinăria Lukoil

Instalația de Cocsare și cea Tail Gas, care se ocupă de reducerea emisiilor de dioxid de sulf și de hidrogen sulfurat din gazele de ardere, de la Petrotel - Lukoil, vor fi oprite în perioada 1-12 septembrie pentru efectuarea unor lucrări.

Instalația Cocsare va fi oprită pentru efectuarea unor lucrări mecanice planificate, iar timp de 6 zile va fi sistată și activitatea Instalației Tail Gas, care se ocupă de reducerea emisiilor de dioxid de sulf și de hidrogen sulfurat din gazele de ardere.

În perioada de oprire a instalației Tail Gas, dar și în perioada de pornire a instalației de Cocsare sunt posibile emisii mărite la faclă, cu riscul apariției de mirosuri care pot produce disconfort olfactiv în Ploiești și în împrejurimi.

De aceea, în această perioadă, emisiile vor fi monitorizate suplimentar prin laboratorul de toxicologie de către S.C Petrotel - Lukoil SA, iar rezultatele vor fi puse la dispoziția Agenției pentru Protecția Mediului Prahova.

APM Prahova va măsura la rândul ei permanent parametrii de calitatea aerului prin cele șase stații automate de monitorizare a calității aerului care fac parte din Sistemul Național de Monitorizare. Prefectura Prahova, alte autorități interesate, dar și populația vor fi informate despre eventualele depășiri ale valorilor limită de emisie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite