Înscrieri la UPG Ploiești pentru absolvenții de toamnă. Vezi ce specializări sunt disponibile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
837 de locuri sunt disponibile la UPG Ploiești
837 de locuri sunt disponibile la UPG Ploiești

Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești mai are libere peste 800 de locuri, atât cu taxă cât și fără taxă, pentru absolvenții de bacalaureat care au promovat sesiunea de toamnă

O nouă perioadă de înscrieri la UPG Ploiești debutează pe 5 septembrie și se va încheia pe 9 septembrie, timp în care aspiranții la statutul de student își pot depune dosarele pentru locurile rămase libere după prima etapă de admitere, din vară.

837 de locuri își așteaptă ocupanții, iar printre acestea sunt și unele finanțate de la buget.  

Astfel, la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie mai sunt 11 locuri de la buget, la Facultatea de Litere şi Ştiinţe, 20, iar la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică - 19.

Singura facultate unde nu mai există nici un loc liber, nici măcar cu taxă, este Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor.

În schimb, locurile cu taxă sunt mai mult decât ofertante - 84 la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, 282 la Facultatea de Litere şi Ştiinţe, 263 la Facultatea de Ştiinţe Economice  și 158 la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică.

Chiar și în ipoteza că toți absolvenții de bac din această toamnă, din Prahova, 600 la număr, vor dori să se înscrie la UPG Ploiești, rămân suficiente locuri libere și pentru candidați din alte județe. Universitatea a luat în considerare și faptul că nu toate specializările vor fi completate, caz în care admișii pot fi redistribuiți la alte facultăți sau își pot primi banii înapoi.

BACALAUREAT 2012 Prahova. 19,93% promovabilitate în sesiunea de toamnă

Afișarea rezultatelor

Înscrierile se fac zilnic, în perioada 5-9 septembrie, între orele 9-15, de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică între orele 9-13.

Ca și în vară, taxa de înscriere este de 100 de lei pentru un singur domeniu și câte 80 de lei pentru următoarele, dacă un candidat vrea să-și depună dosarul la mai multe facultăți.

Pe 10 septembrie se va afișa primul set de liste, iar până pe 17 septembrie vor fi în total trei seturi, operațiuni necesare pentru a extrage din acestea candidații care s-au răzgândit sau care au fost admiși la mai multe facultăți.

Admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat, iar în caz de note egale, departajarea se face pe baza mediei de la bac, de la limba și literatura română.

Pe 11 și 12 septembrie, candidații trebuie să aleagă o singură opțiune, dacă au fost admiși la mai multe specializări, și trebuie să achite prima rată din taxa de școlarizare pentru cei care au fost admiși pe locurile cu taxă

Foarte important este faptul că acei candidați de la fără taxă care nu își depun diploma în original sau cei de la cu taxă care nu achită prima rată vor fi excluși de liste.

Anul acesta, taxa de școlarizare la UPG Ploiești este de 2.900 de lei, plătibilă în patru rate egale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite