Inedit. Prichindeii din Ploieşti iau lecţii de maniere elegante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi ca puştiul dumneavoastră să se comporte impecabil în societate, îl puteţi înscrie la un curs de specialitate. Printre altele, aceştia învaţă că un buchet se oferă întotdeauna cu florile în sus ori că numai până la ora 11.00 se spune „bună dimineaţa".

Cursurile de limbi străine, balet sau pictură au devenit perimate într-o societate în care inclusiv copiii învaţă totul într-un ritm alert şi sunt expuşi unei avalanşe de informaţii. Aşa că, nu are cum să ne mire apariţia unor centre de training profesionist pentru copii, la finalul cărora un puşti de 4 ani obţine prima diplomă MBA (Master of Business Administration) din viaţa sa.

Şi la Ploieşti, copiii între 4 şi 14 ani pot opta pentru un curs de atitudine, comportament şi limbaj, unul în care li se cultivă gustul pentru afaceri şi antreprenoriat sau un training de bune maniere.

Pe înţelesul copiilor

Lecţiile de maniere elegante au un succes real la Ploieşti şi asta, indiferent dacă cel mic are sau nu  probleme de comportament în societate sau în familie. Instructorul abordează bunele maniere în ipostaze din viaţa de zi cu zi a copiilor: acasă, la şcoală, la joacă, însoţindu-i în diversele roluri pe care copiii şi le asumă de-a lungul zilei.

„Printre altele, în cadrul acestui din urmă curs, copiii vor învăţa cum să se comporte civilizat la şcoală, acasă, pe stradă, în excursii, la muzeu, la teatru, în vizită, în tren, în avion, la biserică, la ceremonii şi în multe alte ocazii. Vor învăţa, de asemenea, cum se oferă corect florile şi cadourile, cum se serveşte masa la fast-food sau la dineuri, cum să vorbească politicos la telefon", ne-a spus Marga Stoica, training manager al Clever Children Ploieşti, centrul care se ocupă de aceste lecţii.

„Am învăţat care sunt tacâmurile pe care trebuie să le folosesc când mănânc peşte şi că atunci când dăruiesc o carte nu trebuie să o ambalez, o pot da aşa cum este. Şi multe alte lucruri frumoase", ne-a spus Maria, o puştoaică manierată de 7 ani.

Diplome pentru portofoliul educaţional

Programele cuprind 7 cursuri de scurtă durată între 4 şi 8 lecţii, care se desfăşoară pe tot parcursul anului şcolar şi pe timpul vacanţei de vară. La sfârşitul acestora, copiii care au cel puţin 75% prezenţă la curs primesc diplome de absolvire care sunt recunoscute la nivel naţional şi care se adaugă portofoliului educaţional al acestora.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite