Inedit. O vacă de la o fermă din Prahova a fătat…tripleţi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei viței au avut fiecare care 25 kilograme la naștere (foto: Codruța Horja)
Cei trei viței au avut fiecare care 25 kilograme la naștere (foto: Codruța Horja)

În noaptea de 25 spre 26 noiembrie, o minune a avut loc la ferma Agrozootehnica Vlădeni, din satul prahovean Şirna. O văcuţă din rasa Holstein a adus pe  lume trei viţei, caz fără precedent în România.

Medicii veterinari de la Agrozootehnica Vlădeni spun că este pentru prima dată când au de-a face cu un astfel de caz. Pe vaca-mamă o cheamă Holly, are cinci ani şi este din rasa Holstein.

„A fost însămânţată artificial, iar faptul că a adus pe lume trei viţei, de sex masculin, este pură întâmplare. Oricum, aşa ceva nu s-a mai întâmplat la noi. Au mai fost vaci care au fătat doi viţei,  am avut vreo cinci cazuri, însă trei este ceva inedit pentru noi", a spus Oana Bugeag, medic veterinar la ferma unde este "cazată" vaca cu tripleţi.

Viţeii au 25 de kilograme fiecare, sunt hrăniţi cu biberonul şi stau separat de mama lor. Micuţii nu au primit încă un nume. Totuşi, îngrijtorii lor s-au gândit să-i boteze Take, Ianke şi Cadîr.

Cei trei viței au fost fătați de văcuța Holly în numai trei ore (foto: Codruța Horja)

VEDEŢI AICI MAI MULTE POZE CU VIŢEII LUI HOLLY

În vara anului trecut, o vacă din rasa Holstein Friesian, de la o fermă din Somerset, Marea Britanie, a reuşit să aducă pe lume, fără asistenţă, tripleţi din rase diferite.  Astfel de fenomene sunt extreme de rare. În opinia specialiştilor şansele ca un astfel de fenomen să se întample este de una la 100.000.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite