INEDIT Pomana porcului la ultima şedinţă din 2011 a Consiliului Local din Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali din Buşteni au participat la pomana porcului
Consilierii locali din Buşteni au participat la pomana porcului

Petrecere de pomină în staţiunea Buşteni. Consilierii locali au de ani buni o regulă care se respectă cu sfinţenie: activitatea legislativă se încheie cu o şedinţă la o cabană de la poalele muntelui, unde bugetul se împarte pe şoriciul porcului, iar apoi este stropit cu ţuică fiartă din belşug.

Un porc de 160 de kilograme a fost sacrificat pentru aleşii locali, angajaţii primăriei, salvamontişti, poliţişti locali şi oameni de afaceri din staţiune, iar start-ul şedinţei festive a fost dat de edilul şef care a împărţit bugetul pentru 2012 pe şoriciul porcului.

Cei 100 de invitaţi s-au servit cu bucate tradiţionale, iar ospătarii le-au turnat tuică şi vin fiert în pahare. Atmosfera a fost toată ziua întreţinută de lăutari şi chiar dacă termometrele au coborât la -2 grade celsius, petrecăreţii n-au simţit frigul.

Emanoil Savin a fost foarte atent când a împărţit bugetul pe şorici

"Menţinem tradiţia la Buşteni şi încheiem anul cu pomana porcului. Pentru toţi invitaţii am pregătit platouri cu tobă, lebăr, cârnaţi, ceapă, şunculiţă şi şorici de la porcul care a fost crescut chiar în gospodăria cabanei. Am fost foarte atent când am împărţit bugetul pe şorici pentru că am vrut să avem  un buget echilibrat anul viitor şi bugat. Ne vom îndrepta atenţia în 2012 spre cultură, învăţământ şi sportul de performanţă", ne-a spus primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin.

Printre invitaţi s-a numărat şi violonistul Alexandru Tomescu. Artistul a primit la ultima şedinţă de consiliu titlul de cetăţean de onoare al staţiunii, dar şi o suprafaţă de 500 mp de teren pentru a-şi construi o casă. Vizibil emoţional, a ţinut să le mulţumească aleşilor locali şi a promis că va promova de acum înainte staţiunea în toate turneele sale din ţară şi străinătate.

Tânărul violonist a petrecut toată ziua alături de invitaţi la petrecerea rustică şi a gustat ţuica fiartă şi bucatele tradiţionale. "Este fantastic ceea ce se petrece aici şi mă simt extraordinat alături de toţi aceşti oameni minunaţi. Iubesc acest oraş şi mă leagă foarte multe amintiri de el. M-a emoţionat vestea că voi fi cetăţean de onoare şi le mulţumesc consilierilor din Buşteni pentru acest titlu oferit. De când eram mic obişnuiam să vin în staţiune. Încă de atunci visul meu era să trăiesc aici şi cred că o să-mi pun în practică această dorinţă cât de curând", ne-a explicat violonistul Alexandru Tomescu.

Surpriza zilei au fost "Ursarii", care i-au colindat pe aleşii locali şi le-au urat un an nou îmbelşugat. La lăsatul serii şedinţa festivă a continuat în cabană, cu muzică de petrecere şi cu mese pline de bunătăţi. Tot ieri, Consiliul local a mai decis să le confere titlul de cetăţeni de onoare gimnastei Nadia Comăneci şi tenismenului Ilie Năstase.

Pentru cei doi se va organiza o ceremonia specială în luna iarnuarie la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Momentul va fi marcat de un concert extraordinar susţinut de ANGELA Gheorghiu, Nicolae Voiculeţ şi Alexandru Tomescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite