Inedit: CSU Asesoft Ploieşti are cel mai tânăr preşedinte de club din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ este prezent la fiecare meci al campionilor
Ionuţ este prezent la fiecare meci al campionilor

La doar 22 de ani, Ionuţ Georgescu este preşedintele campionilor de la CSU Asesoft. Tânărul ar putea intra în Cartea Recordurilor cu statutul său. El vrea să creeze la Ploieşti o adevărată Academie de baschet.

Ionuţ a fost numit la începutul acestui campionat preşedinte al campionilor de la CSU Asesoft. „Nu mă aşteptam... a fost o surpriză plăcută. Eu, în orice postură aş fi continuat să-mi fac treaba şi nu m-ar fi deranjat să cumulez mai multe sarcini. Acest post mă face să fiu mai responsabil. Mă bucur că pot învăţa de la cei mai buni manageri, Sebastian Ghiţă şi Alexandru Iacobescu. Faptul că avem o echipă tânără înseamnă foarte mult", spune Ionuţ.

Este un tânăr independent financiar, student în anul IV la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. Nu mai locuieşte cu părinţii de cinci ani şi îşi ajută ori de câte ori are posibilitatea fratele de 16 ani. Săptămâna trecută, a semnat contractul pentru cumpărarea unei garsoniere în Ploieşti, printr-un credit pentru prima casă.

A vizitat multe ţări

Tânărul a avut posibilitatea să viziteze alături de echipă 14 ţări diferite în cinci ani. Dintre locurile pe care le-a vizitat, cel mai mult i-a plăcut în Barcelona, Sankt Petersburg şi pe Coasta de Azur. „Oamenii ne priveau cu respect când ajungeam undeva. Înainte de a pleca într-o ţară, îmi place să mă documentez şi să învăţ să comunic puţin în limba ţării respective", punctează Ionuţ.

Pentru anul viitor, tânărul îşi doreşte să vadă New York-ul. Un prim proiect la care Ionuţ a lucrat în noua calitate de preşedinte executiv este Academia de Baschet CSU Asesoft.

„Am organizat un try-out la care au participat foarte mulţi copii şi în urma căruia am descoperit cinci - şase juniori cu potenţial pentru viitor. Vom mai organiza astfel de preselecţii, iar din vară Sorin Hartman va lucra cu două grupe de copii 8-10 ani şi 10-12 ani pentru a forma o generaţie de baschetbalişti de mare valoare", a explicat tân ărul.

Clubul va asigura condiţiile de şcolarizare, cazare, masă, transport, asistenţă medicală şi diurne pentru efort. Ionuţ se ocupă cu tot ceea ce ţine de organizarea echipei şi de participarea în cele trei sisteme competiţionale anuale: campionat, Cupa României si cupele europene.

La 17 ani, preşedintele campioanei a creat primul site de baschet din România, iar un an mai târziu a fost angajat de CSU Asesoft pentru a se ocupa de site-ul echipei şi de imaginea acesteia în presă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite