Ploieşti: Investiţie de 80 de milioane de euro în Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Investiţie de 80 de milioane de euro în Parcul Industrial
Ploieşti: Investiţie de 80 de milioane de euro în Parcul Industrial

Ieri, în cadrul Parcului Industrial Ploieşti a fost deschisă o fabrică de utilaj petrolier aparţinând firmei Cameron.

Evenimentul a început cu prezentarea regulilor de protecţie şi salvare în caz de catastrofe, timp în care invitaţii au aflat unde sunt ieşirile de urgenţă şi de ce trebuie să poarte ochelarii de protecţie în interiorul fabricii.

Este cea de-a 42-a firmă care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial şi ultima investiţie  în această locaţie, suprafaţa Parcului fiind ocupată acum la capacitate maximă. Compania americană specializată în producţia de echipamente pertroliere a investit la Ploieşti 80 de milioane de euro. În prezent, fabrica are 120 de angajaţi, urmând ca, până la sfârşitul anului, numărul acestora să ajungă la 300.

Uzina va produce echipamente petroliere de suprafaţă, cum ar fi capete de sondă şi de erupţie, pentru pieţele de profil din Europa, Africa, Rusia şi zonele Mărilor Mediterană şi Caspică. Noua fabrică va fi complementară reţelei de unităţi de producţie Cameron din Marea Britanie şi Europa continentală şi are o suprafaţă utilă de 11.500 metri pătraţi, încorporând şi spaţiile administrative şi anexele. În acest moment, Cameron fabrică in unitatea deja existentă la Câmpina produse pentru pompaj artificial şi echipamente standard de suprafaţă.

Echipamente complet computerizate
“Această investiţie permite României să se realinieze noilor standarde de utilaj petrolier. Vorbim aici de utilaj petrolier pentru marile platforme marine, cu echipament integrat, complet computerizat, care este garantat 50 de ani şi care se va afla la fundul apei, acolo unde va începe extracţia. Fabrica dispune de utilaje speciale de forare, cercetare şi extracţie, de cea mai înaltă tehnologie”, ne-a declarat Mircea Cosma, preşdintele Consiliului Judeţean Prahova.

Mircea Cosma i-a invitat pe americani să viziteze luna aceasta localităţile situate pe “Drumul Vinului” şi să contribuie la ridicarea unui centru cultural la Târgşoru-Vechi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite