Ploieşti: Încep înscrierile pentru ajutoarele de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Încep înscrierile pentru ajutoarele de încălzire
Ploieşti: Încep înscrierile pentru ajutoarele de încălzire

Pe fondul crizei economice şi a numărului mare de şomeri înregistrat în ultimele luni în Ploieşti, reprezentanţii Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare se aşteaptă la o creştere a numărului solicitărilor privind ajutoarele de încălzire pentru lunile de iarnă, comparativ cu anul trecut.

Din data de 12 octombrie şi până la sfârşitul lunii, ploieştenii care provin din familii al căror venit pe membru nu depăşeşte 615 lei pot solicita un ajutor financiar pentru încălzirea locuinţelor pentru perioada sezonului rece.

 “Pentru gaze, valoarea subvenţiilor este cuprinsă sunt între 19 lei şi 262 de lei, pentru lemne - între 15 şi 54 de lei, iar pentru energia termică, ploieştenii pot obţine între 10 şi 90% din valoarea facturii”, a precizat Doina Căpuz, directorul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare din Ploieşti.

Şefa ASSC atrage atenţia că, în funcţie de sesizările pe care le va primi la sediu, angajaţii instituţiei vor verifica veridicitatea situaţiei financiare a celor care solicită ajutor pentru încălzire.

“Anul trecut am avut peste 10 cazuri de persoane care minţit că au venituri mici pentru a obţine subvenţiile. Bineînţeles că le-am retras ajutorul imediat. De aceea administratorii de bloc trebuie să fie foarte atenţi la familiile de care răspund, mai ales că vom avea zeci de mii de cereri, mai mult ca anul trecut”, a subliniat aceasta.

Speră să treacă iarna cu bine
Ion Ştefan este un ploieştean în vârstă de 44 de ani. Căsătorit şi tată a doi copii minori, bărbatul se teme că nu va putea ieşi din iarnă fără datorii mari la întreţinere, mai ales că, de trei luni de zile nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă, după ce a fost trimis în şomaj.

“Soţia este educatoare. Până anul asta nu ne încadram pentru subvenţiile pentru căldură pentru că erau două salarii în casă şi destul de bune.  Acum doar soţia primeşte salariu şi după un mic calcul am văzut că ne vom încadra să obţinem un ajutor din partea statului pentru achitarea facturilor la încălzire”, a spus Ion Ştefan.

Anul trecut peste 38.000 de ploieşteni au beneficiat de subvenţiile pentru căldură. Ponderea cea mai mare a fost reprezentată de cei care  au obţinut ajutor financiar pentru încălzirea cu energie termică – 28.000 de cereri, apoi de persoanele care folosesc gaze pentru a-şi încălzi locuinţele – 10.000, şi doar 1000 pentru încălzirea cu lemne.

Se depun la sediul ASSC

Solicitările pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire pentru gaze şi energie termică aferente lunii noiembrie se pot depune, în perioada 12 – 31 octombrie, pe strada Poştei, la sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare, iar cele pentru lemne la ghişeul instituţiei de pe strada Gheorghe Grigore Cantacuziono.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite