Incendiu puternic la Cheia. Focul s-a extins la 140 de hectare de teren UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de duminică spre luni în județul Prahova, la Cheia. Peste 80 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului care s-a extins de la 50 la 140 de de hectare de teren, dintr-un gol alpin în zona Muntelui Babeş.

UPDATE ORA 15.10

Pompierii aflați la Cheia pentru stingerea incendiului au primit un ajutor nesperat din partea naturii, luni după-amiază.

În zonă a plouat, iar incendiul a fost lichidat în totalitate. Nu mai există nici un pericol“, ne-a spus Marina Dinu, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

87 de pompieri și 8 angajați de la Direcția Silvică Prahova au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului

UPDATE ORA 11.55

„87 de pompieri și 8 angajați de la Direcția Silvică Prahova au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului. Focul s-a extins la 140 de hectare de vegetație uscată și mărăciniș. Intervenția este extrem de dificilă pentru că în zonă nu ajung autospeciale, iar pompierii merg pe jos, pe teren accidentat, pentru a putea ajunge la focare“, ne-a spus Marina Dinu, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Pompierii sunt nevoiți să intervină cu mături, lopeți și bidoane cu apă.

ORA 3.40

Pompierii din cadrul ISU Prahova au fost solicitaţi să intervină, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 50 de hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată într-un gol alpin din zona "Muntele Babeş", în apropierea localităţii prahovene Cheia, situată la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov.

Aproximativ 80 de pompieri acţionează pentru stingerea focului, însă intervenţia este extrem de dificilă, întrucât în zonă nu pot urca autospecialele cu apă şi spumă, iar drumul pe jos din punctul până unde pot urca maşinile şi până în zona incendiului durează două ore, informează RTV.

Pompierii acţionează cu mijloace de primă intervenţie, respectiv mături, lopeţi şi sticle cu apă, încercând să limiteze propagarea focului, care ar putea să ajungă la pădure.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite