În Prahova se încasează bani doar pentru 41% din pensiile plătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu excepţia Bucureştiului, nici un judeţ din România nu încasează suficiente contribuţii de la angajaţi pentru a plăti pensiile.

În Prahova, de exemplu, deficitul este de -59%, o situaţie mai bună decât în Hunedoara sau Teleorman, unde deficitele sunt şi de -70%, iar numărul pensionarilor este dublu faţă de cel al salariaţilor, însă departe de Ilfov, aflat la o aruncătură de băţ, unde procentul este de numai -13%. Capitala este pe plus cu un procent de 51%.

Pentru Prahova, aceasta înseamnă că în judeţ se încasează bani doar pentru 41% din pensiile care se plătesc. Plata este asigurată, în aceste condiţii, din veniturile Capitalei şi de la bugetul de stat.

Dezechilibrul apare nu numai din raportul salariaţi/pensionari cât mai ales din valoarea pensiilor. În Prahova, de exemplu, potrivit reprezentanţilor Casei de Pensii Prahova, pensia medie este de 786 lei. Pe de altă parte, salariul mediu net este undeva pe la 1.400 de lei, pe un loc în primele zece din ţară, dar insuficient pentru a acoperi deficitul.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite