În Prahova, şcoala va începe, la toamnă, în clase cârpite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ploieşti, banii ajung în această vară doar pentru mici reparaţii şi igienizări în şcoli. Pentru alte 30 de unităţi de învăţământ din Prahova, afectate de vijeliile de la jumătatea lunii iulie, abia zilele acestea se discută problema alocării de fonduri.

Peste 500 de elevi care învaţă la Grupul Şcolar Minier din Filipeştii de Pădure aproape că au fost lăsaţi fără şcoală de vijeliile de la jumătatea lunii iulie. Acoperişul de pe două corpuri de clădire a fost smuls de vânt, iar ploaia torenţială a umflat parchetul în mai multe clase, în cancelarie şi a distrus laboratorul de informatică. „La o primă estimare avem nevoie de peste 3 miliarde de lei vechi pentru reparaţii, am făcut solicitare la Prefectură. Avem câteva promisiuni, dar, între timp, ne-am apucat singuri de treabă, cu forţă de muncă locală, părinţi şi oameni din sat. Deja, primul corp de clădire este gata. Nu mai puteam aştepta, 1 septembrie bate la uşă", ne-a spus Costel Morărescu, primarul din Filipeştii de Târg.

De vijelii au mai fost afectate 7 acoperişuri de şcoli, precum şi alte 30 de unităţi de învăţământ. „Sunt prevăzuţi bani pentru reparaţii în mai multe localităţi, mai exact 577.000 de lei din fondul de rezervă bugetară al Consiliului Judeţean Prahova, iar alocarea lor se va face după prima şedinţă de CJ. Vor primi bani, între 10.000 şi 80.000 de lei, şcolile şi grădiniţele afectate de vijelii, de la Filipeştii de Târg, Băicoi, Filipeştii de Pădure, Gura Vitioarei, Lapoş, Măgurele, Teişani, Vărbilău", ne-a spus Bogdan Ioniţă, consilier de probleme de comunicare în cadrul CJ Prahova.

Şantiere în 30 de şcoli

Nici cele câteva mii de elevi care învaţă în cele 86 de unităţi de învăţământ din Ploieşti nu vor putea spera că vor găsi clase cu îmbunăţiri. Anul acesta, în municipiul reşedinţă de judeţ au fost alocaţi, la şedinţa de Consiliul Local din iulie, puţin peste 1,5 milioane de lei, pentru reparaţii curente şi igienizări. În 30 de şcoli, grădiniţe şi creşe sunt în plină desfăşurare şantiere. „Am reuşit să vopsim tâmplăria pe holuri şi în clase, să facem igienizare şi să mai schimbăm câte ceva prin grupurile sanitare, din banii care ne-au fost alocaţi. Femeile noastre de serviciu vor spăla geamurile în septembrie şi cam atât", ne-a explicat Rodica Trif, directorul adjunct al colegiului.

Acest colegiu, la fel ca „Lazăr Edeleanu", „Spiru Haret" sau Liceul de Artă sunt cazuri fericite, pentru că sunt executate şi mici reparaţii. În majoritatea şcolilor din Ploieşti, din banii alocaţi abia dacă se poate asigura o curăţenie modestă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite