Ploieşti: Îmbrăcăminte la preţuri de criză la Târgul Conftex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe platoul din faţa Casei Sindicatelor din Ploieşti are loc cea de-a şasea ediţie a expoziţiei naţionale de îmbracăminte şi încălţăminte Conftex 2009.

Zeci de comercianţi din Satu Mare, Craiova, Constanţa, Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti îi aşteaptă pe ploieşteni cu oferte care mai de care mai atrăgătoare.

Cele mai ieftine sunt maieurile de vară care au preţuri începând de la 10 lei şi până la 50 de lei cele confecţionate din materiale precum vâscoză sau in. Oferta este bogată şi pentru rochii, acestea având preţuri cuprinse între 15 lei, cele de plajă, şi 60 de lei rochiile mai elegante.

Preţuri mai mici faţă de alte târguri
Unii comercianţi spun că şi-au adaptat oferta în funcţie de situaţia economică din ultima vreme, astfel încât la această ediţie a târgului au venit cu preţuri mai mici decât la ultima expoziţie de îmbrăcăminte la care au participat în Ploieşti. “Am fost la mai multe târguri de îmbrăcăminte de la începutul anului în Ploieşti, şi văzând că vânzările nu au fost pe măsura aşteptărilor am mai redus preţurile cu 10-15%”, ne-a spus unul dintre comercianţi.

Producătorii prezenţi la târg oferă preţuri bune şi pentru costumele de damă. Astfel, un compleu compus din trei piese costă 120 de lei, iar unul din două piese 80 de lei.

“În primele zile, lumea nu prea cumpără costume. Faţă de celelalte produse care costă 10-20 de lei, aici e vorba de o sumă mai mare. Oamenii vin, se uită, mai caută şi în altă parte şi abia spre sfârşitul târgului se hotărăsc să cumpere”, ne-a spus Marcel, producător de îmbrăcăminte din Paşcani.

Comenzi speciale pentru încălţăminte
Deşi majoritatea producătorilor comercializează îmbrăcăminte, sunt câteva standuri care expun şi încălţăminte de vară pentru femei şi bărbaţi. O sanda de damă, din piele costă între 80 şi 100 de lei, oferta de culori fiind dintre cea mai diversă, de la bej şi negru la roşu, galben, şi verde.

“Încă din primele zile, ploieştenii s-au arătat interesaţi de ofertă. Am clienţii mei care mă cunosc şi cumpără de la mine, ba chiar am avut şi comenzi speciale pentru un anumit tip de saboţi care sunt practici în sezonul estival atunci când plouă. Cele mai căutate culori sunt roşu, bej şi kaki”, ne-a declarat Gabriel Sfetcu producător de încălţăminte din Timişoara.

Deşi oferta cea mai generoasă este pentru doamne şi domnişoare nici domnii nu au fost uitaţi. O pereche de pantaloni de stofă bărbăteşti costă 55 de lei, preţul cămăşilor variază între 20 şi 40 de lei, iar al cravatelor între 10 şi 15 lei.

Program
Târgul de la Casa de Cultură a Sindicatelor este deschis joi, vineri şi sâmbătă între orele 10.00-20.00, iar duminică între orele 10.00-16.00.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite