Ploieşti: IPCUP se pregăteşte de restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: IPCUP se pregăteşte de restructurări
Ploieşti: IPCUP se pregăteşte de restructurări

In aşteptarea unor vremuri mai bune, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier - IPCUP Ploieşti va trimite în vacanţă forţată zeci de angajaţi, ca urmare a crizei economice.

Conducerea IPCUP Ploiesti, cel mai mare institut de cercetare în domeniul utilajelor petroliere din ţară şi renumit în străinătate, a decis să trimită în şomaj tehnic zeci de angajaţi. Hotărârea a venit ca urmare a scăderii numărului de  comenzi pe domeniul proiectării în industria extractivă de gaze. 

Salariaţii în cauză nu vor fi trimişi acasă definitiv, ci pentru cel mult trei luni de zile, în perioada septembrie – noiembrie şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu.

Sunt în aşteptarea unor contracte
Directorul IPCUP Ploieşti a subliniat faptul că institutul pe care-l conduce nu va disponibiliza oameni, aşa cum se întâmplă în multe alte domenii de activitate, ci că prin măsura anticriză îi va ajuta să-şi păstreze locul de muncă, adoptând o formă mai uşoară de restructurare.

“Am făcut o inventariere a priceperii angajaţilor noştri în munca de proiectare şi suntem cât pe ce să semnăm câteva contracte valoroase care să ne scoată din impas. Vom trimite în şomaj tehnic, dar sperăm să-i chemăm cât mai repede la serviciu. Până la urmă suntem o echipă, iar institutul nostru face parte în continuare din greii industriei petroliere din ţară, la care nu se poate renunţa aşa uşor”, a precizat inginerul  Mircea Petre, director general la IPCUP Ploieşti.

Produse exportate pe cinci continente
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier - IPCUP Ploieşti    este    unitate,  aflată în   coordonarea   Ministerului   Economiei  şi  Finanţelor,   având   ca   obiect   principal   de   activitate    efectuarea   de   cercetari şi asigurarea cerinţelor tehnice pentru utilajele,  instalaţiile si echipamentele de foraj-extracţie şi armături industriale. La IPCUP sunt angajaţi în prezent 155 de angajaţi. Produsele IPCUP sunt exportate pe cinci continente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite