INVESTIŢIE: Parc ecologic, în locul combinatului din Valea Călugărească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia, estimată la peste 100 de milioane de euro, se va întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare de teren.

Un investitor italian a demarat lucrările pentru construirea unui parc eco-tehnologic la Valea Călugărească, pe fosta platformă a combinatului chimic Romfosfochim.

Demolarea, primul pas

Este vorba despre demolarea celor aproape 100 de clădiri dezafectate din zonă, pentru unele fiind folosit inclusiv explozibil. În prezent, au fost dărâmate în jur de 30 de imobile, iar până la toamnă, investitorul estimează că va reuşi să le demoleze pe toate cu excepţia a trei dintre acestea care vor fi reabilitate.

„După ce vom finaliza demolarea, ne apucăm de ecologizarea zonei şi construirea parcului propriu-zis. Deja suntem în discuţii cu mai multe firme din Italia care şi-au exprimat intenţia de a veni la Valea Călugărească. Ne dorim să dezvoltăm o zonă de reciclare şi colectare a materialelor feroase şi neferoase, electrocasnice, anvelope, dar suntem deschişi şi altor firme cu un profil diferit", ne-a declarat Marian Baboi, directorul economic al firmei Vir Company.

Investiţia se ridică la aproximativ 105 milioane de euro, iar termenul de finalizare este estimat între trei şi cinci ani. Investitorii promit crearea a peste 300 de locuri de muncă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite