Hoţii de lemne, din Prahova, în vizorul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii prahoveni stau cu ochii pe hoţii de lemne, care caută să se îmbogăţească din comercializarea materialelor destinate încălzirii locuinţelor.

Ei au demarat o amplă acţiune care vizează tăierile ilegale, sustragerile de arbori, precum şi verificarea existenţei şi legalităţii documentelor de însoţire a materialelor lemnoase. Activitatea oamenilor legii pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice s-a desfăşurat în colaborare cu Garda Naţională de Mediu.

Au fost confiscate peste 180.000 m3 de material lemons în valoare de peste 30.000 de lei. Suprafaţa totală a fondului forestier a judeţului este de 142.257 ha.

În Prahova există un număr de nouă ocoale silvice: la Ploieşti, Câmpina, Azuga, Doftana (Băicoi), Măneciu, Sinaia, Slănic, Vălenii de Munte, Verbila ( Iordăcheanu ), în subordinea cărora se află un număr total de 34 districte şi 200 cantoane.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti în prima jumătate a anului, au fost constatate 42 infracţiuni silvice şi au fost aplicate apoximativ 500 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 352 000 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite