VIDEO Hoții au pus în pericol trenurile și călătorii după ce au furat cabluri vitale din cupru, la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoții au ars cablurile pentru a ajunge la cupru. Foto Jandarmeria Prahova
Hoții au ars cablurile pentru a ajunge la cupru. Foto Jandarmeria Prahova

Trei hoți puteau provoca un dezastru, după ce au tăiat cablul de inducție necesar siguranței circulației feroviare în zona Dorobanțul din Ploiești, dar și o bucată din cablul necesar restricționării vitezei pe calea ferată. Au fost prinși, miercuri seară, de o patrulă a Jandarmeriei Prahova.

Hoții, Moise V. de 20 de ani, Marius P. de 17 de ani, ambii din Ploiești, și Cristian S. de 27 de ani, din București au tăiat, în zona pârâului Dâmbu, cu ajutorul unui bomfaier și a unui topor, un cupon din cablul de inducție necesar siguranței circulației feroviare, în lungime de 27,5 metri și un cupon din cablul dependință necesar restricționării vitezei pe calea ferată, în lungime de 16 metri, ambele din cupru.

Prin fapta lor, cei în cauză au pus grav în pericol siguranța circulației pe calea ferată în zona respectivă.

Cablul a fost transportat la o distanță de aproximativ 600 de metri de locul de unde a fost sustras, unde a fost ars în vederea obținerii firelor de cupru din componență pentru a le valorifica la un centru de colectare al fierului vechi.

Hoților li s-a întocmit dosar cu acte premergătoare pentru "Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a căii ferate a materialului rulant" și „Sustragere  de componente ale căii ferate şi de bunuri din vagoane", dosar ce a fost înaintat Poliției TF Ploiești Sud, în vederea continuării cercetărilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite